Dünya
  • 11.11.2016 15:54

İşte Trump'un seçimden sonra sildiği mesajlar

ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump'ın tepki çeken seçim vaatlerinden bazıları Trump'ın seçim kampanyası sayfasından silindi. ABD medyasına yapılan açıklamada vaatlerin teknik bir aksaklıktan dolayı silindiği, vaatlerin siteye geri yüklendiği açıklandı.

Yeni ABD Başkanı Donald Trump’ın, seçim kampanyası sırasında dile getirdiği ve tepki çeken radikal vaatlerden geri adım atmaya başladığı öne sürüldü. Müslümanlara ABD’ye giriş yasağı getirilmesi, İklim Anlaşması’ndan vazgeçilmesi, Yüksek Mahkeme için planladığı yargıç listesi, ekonomi ve savunma gibi alanlarda dile getirdiği vaatler Trump’ın seçim kampanyası için kullandığı internet sitesinden silindi.

Seçim vaatlerinin siteden seçim günü silindiği tahmin ediliyordu. Ancak konuya ilişkin Trump için çalışan ekip, Amerikan medyasına bir açıklamada bulundu.

Trump cephesinden Amerikan medyasına yapılan açıklamada, San Bernardino saldırısının ardından siteye yüklenen vaadin teknik bir aksaklıktan dolayı kaybolduğu belirtildi. AFP’nin haberine göre; gazetecilerin durumu sorgulamasının ardından vaadin siteye geri yüklendiği belirtildi.

MÜSLÜMANLARI AŞAĞILAYAN MESAJLARINI DA SİLMİŞ

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre ise; Donald Trump ayrıca Twitter’da paylaştığı Müslümanları aşağılayan mesajlarını da sildi.Trump yaklaşık bir yıl önce California eyaletinde yaşanan ve 14 kişinin öldüğü bir silahlı saldırının faillerinin radikal İslâmcı olduğunun anlaşılmasının ardından Trump, ülkeye göçmen ya da turist olarak girmek isteyen Müslümanların geçici olarak engellenmesini istemişti.

Güncellenme Tarihi : 11.11.2016 15:21

İLGİLİ HABERLER