Sağlık
  • 22.3.2021 23:45

İşte Türkiye'de vaka sayısının en çok olduğu şehir

Samsun Valiliği, vakalardaki yüksek artışın nedenini açıkladı

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, kentte koronavirüs vakalarındaki yükselişin nedenini "temaslıların saklanması, temaslıların dışarıda dolaşması" olarak yorumladı.
 
Koronavirüsle mücadelede illere göre risk değerlendirilmesinin ve kısıtlamların başladığı Şubat ayından bu yana, son birkaç haftadır en yüksek vaka sayısına sahip olan Samsun'da neyin yanlış olduğu merak ediliyordu.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, vakaların neden bu kadar yüksek çıktığına açıklık getirdi.

Bafra Devlet Hastanesinde aşı merkezi ve yeni açılan test ünitesinde incelemelerde bulunan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Başhekim Dr. Ahmet Abdurrahman ve hastane personelinden yeni açılan test ünitesi ve aşı odasındaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Samsun Valiliği, vakalardaki yüksek artışın nedenini açıkladı #1

 

"SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ FEDAKARCA MÜCADELE EDİYOR"

İlde sürekli yükselişte olan koronavirüs vakalarını değerlendiren Vali Dağlı, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Sağlık çalışanlarımız canla başla mücadele ediyor. Burada çalışmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Burası çok dikkat edilmesi gereken bir mahal. Devlete ait olan beşinci test merkezimizi Bafra’da açtık. Burada günlük bin test yapma kapasitemiz var. Şu anda Samsun olarak 8 bin testi yapabilecek kapasitemiz var. Bafra’mız da bu mekanda Yakakent, Alaçam, hatta 19 Mayıs’ın testleri de buraya geliyor, burada yapılıyor. Bu mücadeleye karşı, bu arkadaşlarımızın kendilerini feda eder gibi yaptığı mücadeleye karşı Samsunlu hemşerilerimizden bizim de beklentimiz önemli."

 

Samsun Valiliği, vakalardaki yüksek artışın nedenini açıkladı #2

 

"SAKLANAN TEMASLILAR, DIŞARIDA DOLAŞIYOR"

"Özellikle son günlerde hep duyuyoruz. Temaslıların saklanması bizim için çok önemli bir sorun. Temaslılar söylenmediği zaman dışarıda dolaşıyor ve bunlar yeni birilerine bulaştırıyor. Çünkü yeni tip virüste bulaştırıcılığı da çok çok yüksek olduğu için böyle bir riskimiz var. Temaslılar kimlerle görüştüklerini mutlaka söylesinler. Bu bizim için olmazsa olmazımız."

 

Samsun Valiliği, vakalardaki yüksek artışın nedenini açıkladı #3

 

"POZİTİF OLANLAR VE TEMASLILAR, SAKLANMASIN, SIK DOLAŞMASIN"

"Bir de pozitif olan vatandaşlarımızın dışarıya çıkmamaları, gezmemeleri, karantina süreçlerini evlerinde geçirmeleri veya doktorlarımızın söylediği mahallerde geçirmeleri bizim için olmazsa olmaz. Samsunlu hemşerilerimize özellikle çağrıda bulunuyorum. Bu temaslı olanları kesinlikle saklamasınlar, pozitif olanlar da dışarı çıkıp gezmesinler."

 

Samsun Valiliği, vakalardaki yüksek artışın nedenini açıkladı #4

 

 

"TAZİYELERE GİTMEYELİM, ARAYALIM, TOPLANMAYALIM"

"Taziyeler bizim için çok riskli. Hep belirttiğimiz konu bu. Cenazeleri 30 kişi ile sınırladık. Genel olarak uyuluyor. Ama taziyelerde kapalı mekanlarda buluşmak çok riskli, artık bunu yapmayalım. Elimizde cep telefonumuz var, cep telefonundan taziyelerimizi bildirelim. Ayrıca toplu halde özellikle hafta sonlarında birkaç aile, eş dost bir araya gelmeyelim.

 

Samsun Valiliği, vakalardaki yüksek artışın nedenini açıkladı #5

 

"ESNAFIMIZI DA DÜŞÜNELİM, HER ŞEY BİZE BAĞLI"

"Biraz daha sabredelim. Önümüz yaz. Yaza doğru bu iş bitecek. Millet olarak bu işten kurtulacağız ama bu tamamen bize bağlı. Yoksa bu süreci kendi kendimize uzatırız. Bir taraftan esnaf arkadaşlarımız var. Ortalık biran evvel açılsın istiyoruz. Her şey, hayat normale dönsün. Her şey bize bağlı, özellikle ben istirham ediyorum. Temaslıları saklamasınlar, isimlerini bize versinler. Bir de pozitif olan vatandaşlarımız dışarıda gezmesinler."

Güncellenme Tarihi : 22.3.2021 23:47

İLGİLİ HABERLER