Gündem
  • 24.1.2020 21:43

İşte Türkiye'nin deprem haritası!.. İşte il il deprem riski ve tehlikesi yaşayan iller

Önce Manisa sonra Ankara  ve ardından da Elazığ.. Bu depremlerden sonra gözler deprem haritasına çevrildi. Bakın hangi il kaçıncı deprem bölgesinde yer alıyor..

Türkiye deprem riski yüksek bir ülke olmasından dolayı yetkililer son yıllarda bu konunun üzerinde fazlaca durmakta. yapılan araştırmalar iyileştirme çalışmaları ve önlem çalışmaları sıklaştırıldı.

Yeni deprem haritası hazırlandı ve riskli bölgeler belirlendi. Uzmanların hazırladığı veriler altta sıralandı. Türkiye'de Deprem bölgeleri haritalardan baz alınarak bir sıralama yapılmıştır.

Deprem bölgelerimiz sıralamalarda numaralandırılarak ayrılmış, toplamda 5 bölge bulunmaktadır.

Bu bölgeler aşağıda sıralanmıştır; 1. derece riskli deprem bölgeleri, 2. derece riskli deprem bölgeleri, 3. derece riskli deprem bölgeleri, 4. derece riskli deprem bölgeleri ve 5. derece riskli deprem bölgeleri olarak listelenmiştir. 1. derecedeki bölgelerin deprem riski çok yüksek, 5. derecedeki bölgelerin ise riski daha hafif ve düşük olduğu gösteriyor.

1. Derece Riskli Deprem Bölgeleri   Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Uşak, Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Hatay, Kırşehir, Bolu, Karabük, Çankırı, Bartın, Amasya, Tokat, Erzincan, İstanbul, Çanakkale, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kırıkkale.

2. Derece Riskli Deprem Bölgeleri   İstanbul, Tekirdağ, Zonguldak, Antalya, Afyon, Samsun, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır,  Bitlis, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Adıyaman, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Adana,  Kütahya, Eskişehir, Uşak, Ağrı, Van, Çankırı, Çorum.

3. Derece Riskli Deprem Bölgeleri   Eskişehir, Antalya, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun,  Artvin, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Çorum, Ankara, Konya,  İçel.

4. Derece Riskli Deprem Bölgeleri   Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Edirne, Niğde, Adana.   5. Derece Riskli Deprem Bölgeleri Konya, Karaman, Aksaray, Niğde. Yürkiye'de deprem riski

5 farklı bölge olarak tanımlanıyor. Bu verilere göre en fazla riski olan bölgeler başta, en az riski olan bölgeler sonlara doğru sıralanıyor. Depremin en az risk oluşturacağı illerde bulunuyor bu verilere göre deprem riski çok düşük olan bölgeler neresidir onlarıda inceleyelim.

Deprem riski en az olan illerin listesi Güncel haritaya göre en düşük riski taşıyan iller:  Karaman, Niğde, Aksaray, Konya,

Deprem Riski En Fazla Olan Şehirler Listesi : İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Uşak, Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu, Karabük, Çankırı, Bartın, Amasya, Tokat, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Kırşehir, Kırıkkale 2019 deprem risk haritasından çıkan verilere göre deprem riski en fazla olan şehirler listesidir.

 

Güncellenme Tarihi : 25.1.2020 10:24

İLGİLİ HABERLER