Gündem
  • 6.3.2010 10:40

İŞTE TÜRKİYE'Yİ YAKAN MÜSLÜMAN ÜYE!..

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ndeki kritik oylamada, Ermeni tasarısı için kulislerde "Hayır" oyu kullanacağını ifade eden Müslüman Kongre üyesi, son anda karar değiştirince tasarı bir oy farkla kabul edildi.
Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nda Ermeni "soykırım" iddialarına ilişkin tasarının kabul edildiği oylamada Türkiye'yi ve ABD'de yaşayan Türkleri en büyük hayal kırıklığına uğratan kişi Komite'nin tek Müslüman üyesi Minnesota Milletvekili Keith Ellison oldu.
Tasarının oylanmasından önce Washington'daki Türk heyetine "Hayır" oyu kullanacağı yönünde söz verdiği bildirilen Ellison son anda karar değiştirdi.
Aynı zamanda Kongre'nin de tek Türk Müslüman üyesi olan Ellison Türkiye lehine oy verseydi, hatta oylamaya girmeseydi, tasarı gündemden düşmüş olacaktı.
HÜRRİYET'E "KARARSIZIM" DEMİŞTİ
Ellison geçtiğimiz hafta Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada ise tasarı konusunda henüz kararını vermediğini söylemişti.
ABD'li vekil, "Bunun Türkiye ve Ermenistan ilişkilerine nasıl etkisi olacağını bilmek isterim. İlişkilere yardım mı edecek yoksa zarar mı verecek. Ayrıca bu tasarıdan kim yara alacak kim yararlanacak? Bu yasa Ermenistan, Türkiye ya da başka yerlerdeki insanların iyi olmasına yardım edecek mi? Karar vermeden önce bütün bunları bilmek isterim. Bu konu hakkında okumak da isterim. Ancak şu da önemli ki, dünya adaletten yanadır. Eğer bir adaletsizlik ya da bir soykırım varsa, dünya bunu söylemelidir. Ve biliyorsunuz, biz Amerikan yerlilerine karşı uygulanan soykırımı da henüz kabul etmedik" diye konuşmuştu. HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:55

İLGİLİ HABERLER