Yaşam
  • 31.5.2006 00:24

İŞTE ÜÇ KOLLU DÜNYAYA GELEN BEBEK

Çin'in Şangay kentindeki doktorlar, çok az görülen bir şekilde tamamıyle biçimlenmiş bir üçüncü kolla doğan 59 günlük bebek için cerrahi girişimleri tartışıyorlar.


Şangay Çocuk Tıp Merkezi Ortopedi bölümü başkanı Dr. Chen Bochang'a göre, çocuğun diğer iki sol kolunun ikisi de tamamıyle etkin değil ve yapılan testler de hangisinin daha gelişmiş olduğunu ortaya koyamamış.


Çocuğun durumunun çok tuhaf olduğunu ifade eden Dr. Chen Bochang; "Elimizde daha önce böyle bir durumda doğan bir çocuğa ilişkin bir kayıt yok. Ona yapılacak ameliyatın nasıl olacağına karar vermek gerçekten zor bir durum" şeklinde konuştu.


Yerel basın kuruluşlarının haberine göre, günümüze kadar "Jie-jie," diye adlandırılan bebek, aynı zamanda tek böbrekli olarak doğmuş ve yine doğuştan gelen ve omurilik eğrilmesine neden olabilecek sorunlara aday.
Sol kollarından birisine dokunulduğunda ağlamaya başlayan jie-jie, diğer koluna dokunulunca ise gülerek normal tepkiler veriyor.

Dr Chen, bir cerrahi girşim üzerinde çalışmakta olduklarını, ancak bebeğin boyutlarından dolayı onları ameliyata hazırlayacak testlerin yapılmasının olanaksız olduğunu açıklarken, şöyle konuştu,''Bir çok uzmanla toplantılar yapıyoruz. Yakında bir planı uygulamaya koyma yolunda umutluyuz''


Basında yer alan haberlere göre, daha önce fazladan kol ve bacaklarla doğan çocuklar kayıtlarda ye alıyor, ancak tüm bu durumlarda uzvun daha fazla geliştiği de belirlenmiş.


Dr. Chen'in çalıştığı hastane sıradışı doğum sorunlarıyla ve Siyam ikizlerinin ayrılmalarına yönelik uzmanlığıyla tanınıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER