Asayiş
  • 15.10.2008 15:13

İŞTE UÇAĞI KAÇIRMAYA ÇALIŞAN O KORSAN!...

Kaçırılmaya kalkışılan uçak, St. Petersburg’a sorunsuz bir şekilde indi. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, uçakta bir yolcunun “üzerimde bomba var” diyerek uçağı kaçırma girişiminde bulunduğunu, ancak bu kişinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Birdal, Antalya'dan St.Petersburg'a hareket eden uçağın, Beyaz Rusya'nın Minsk kenti üzerindeyken erkek yolculardan birinin ayağa kalkarak, “Elimde bomba var, beni istediğim yere götürün” diye bağırdığını söyledi. Söz konusu kişinin yolcular ile mürettebat tarafından ikna edildiğini ve sakinleştirildiğini anlatan Birdal, “Yolcu sakinleştirilmiş. Pilot Rus yetkililer ile irtibata geçip bilgi vermiş” dedi.
KRİZ MASASI KURULDU
Kaçırılmayla ilgili olarak kaptan pilot hava trafik kontrol merkezine bilgi vermesiyle birlikte İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kriz masası kuruldu. Daha sonra uçaktan korsanın etkisiz hale getirildi bilgisinin alınmasıyla birlikte uçuş ekibiyle temas kuruldu. Uçağın seferine normal devam ederek St.Petersburg’a gitmesi istenildi.
Topçu, charter seferini yapan bir şirketin THY'nin uçağını kiraladığını belirterek, ''Çoğunluğunu Ruslar'ın oluşturduğu 164 yolcu arasında 2 tane de Türk var. Yolculardan biri de bebek. Uçağı kaçıran hava korsanı yolcular tarafından etkisiz hale getirildi. Korsan Türk değil ama Türkçe konuşuyor ve alkollü'' dedi.
THY GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA
THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Kokpite yürümeye çalışan ve 'Üzerimde bomba var' diyen kişi, yolcular tarafından etkisiz hale getirilmiş” dedi.
Yolcunun üzerinde, diğer yolcular tarafından yapılan aramada herhangi bir patlayıcı madde bulunmadığını belirten Kotil, bu kişinin alkollü olduğunu öğrendiklerini kaydetti.
İŞTE UÇAĞI KAÇIRMAYA YELTENEN KİŞİ
Antalya'dan St. Petersburg'a giden THY uçağını kaçırma girişiminde bulunan kişinin Özbek asıllı şair Yaşar Paşaoğlu olduğu ortaya çıktı. Aynı zamanda Radikal-Kemalist Partisi'nin de kurucusu olan Paşaoğlu evli ve 3 çocuğu bulunuyor.
YOLCU LİSTESİNDE YOK
Uçağı kaçırmak isteyen kişinin, adı yolcu listesinde bulunmamakla birlikte Özbek asıllı şair Yaşar Paşaoğlu olduğu bildirildi. Özbek uyruklu olan Paşaoğlu'nun isminin farklı olabileceğine dikkat çekildi. Çift pasaportlu olan Paşaoğlu'nin diğer pasaportunda yeralan ismiyle uçağa binmiş olabileceği tahmin ediliyor.
RUS POLİSİNE TESLİM EDİLDİ
Uçağı kaçıran Yaşar Paşaoğlu, Rus polisine teslim edildi.
İŞTE KAÇIRILAN UÇAK
ST. Petersburg’a Türkiye saati ile 14.20’de inen Türk Hava Yolları’nın Düzce uçağı çıktı. TC-JLL tescil işaretli, Airbus A320 tipi uçakta 167 yolcu vardı.
BAYKAL ÖNÜNDE PROTESTO
Bu arada 30 Eylül'de Baykal Antalya'da bayramda camiden çıkarken kendini Radikal Kemalist Partisi Kurucu Genel Başkanı diye tanıtan Özbek asıllı Yaşar Paşaoğlu, “AKP istifa” diye bağırmıştı.

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:22

İLGİLİ HABERLER