Spor
  • 25.1.2013 02:07

İşte UEFA'nın F.Bahçe'ye ceza vermesinin nedeni!..

UEFA'nın, Fenerbahçe'ye 1 maç seyircisiz oynama cezası vermesinin birden fazla nedeni olduğu ortaya çıktı.

 Fenerbahçe bugün akşam saatlerinde UEFA'dan gelen şok ceza haberiyle sarsıldı. UEFA Disiplin Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre Şükrü Saracoğlu Stadyumu yaşanan saha ve seyirci olayları nedeniyle 1 maçlığına kapatıldı. Bu karara göre Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Bate Borisov ile kendi evinde oynayacağı mücadelede tribünlerde seyirci olmayacak.

Bu cezanın ardından merak edilen ise Sarı-Lacivertliler'in sahasının hangi olaylardan dolayı kapatılması oldu. UEFA Disiplin Kurulu'nun, bu tarz yaptırımları Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki maraton boyunca hazırlanan disiplin raporlarını inceledikten sonra uyguladığı öğrenildi. Fenerbahçe'ye 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmesinin de bu kapsamda birkaç nedeni var.

Disiplin Kurulunun, Spartak Moskova ile Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda İstanbul'da oynanan maçta, 4. hakeme yabancı madde isabet etmesi, hem Kadıköy'deki maçlarda hem de deplasmanlarda Fenerbahçe tribünlerinde meşale yakılması, Marsilya deplasmanında tribünlerde bazı olaylar yaşanması nedeniyle cezayı şekillendirdiği ifade edildi.Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi AEL Limassol'la oynanan karşılaşmalarda yapılan uyarılara rağmen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayraklarının açılmasının da cezada önemli rol oynadığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:07

İLGİLİ HABERLER