Spor
  • 30.4.2015 10:08

İşte Van der Vaart'ın Türkiye'de anlaştığı takım

Türkiye'deki Hollandalı arkadaşlarıyla konuşan deneyimli yıldızın, Trabzonspor ve Bursaspor'un tekliflerine rağmen tercihini Fenerbahçe ya da Beşiktaş'tan yana kullanacağı ortaya çıktı.

Türk futbolseverinin ismini neredeyse her sezon duyduğu yıldızlardan biri artık Süper Lig’e çok yakın... O futbolcunun adı Van der Vaart. 2012’den bu yana top koşturduğu Bundesliga temsilcisi Hamburg ile yollarını ayıracağını açıklayan ve teklifleri değerlendirmeye alan deneyimli oyun kurucunun kesin rotasını İstanbul olarak belirlediği öğrenildi. Bu tercihte tabi ki Van der Vaart’ın Hollandalı arkadaşları da başrolü oynadı. Hem Fenerbahçeli Dirk Kuyt’ın hem de Galatasaraylı Sneijder’in, “İstanbul mükemmel bir şehir. Burayı tercih ettiğine hiç pişman olmazsın” referansı, Trabzonspor ve Bursaspor’dan da teklifler aldığı bilinen 32 yaşındaki oyuncuyu ikna etti.

Yıllık 3.5 milyon Euro 
Van der Vaart, kararını İstanbul olarak verdi ama 2 kulüp arasındaki seçimi henüz yapmadı. Hem Diego ile yolları ayırması beklenen Fenerbahçe’nin hem de yeni stadına yeni yıldızlar indirmek isteyen Beşiktaş’ın Hollandalı için nabız yokladığı biliniyor. Sol ayağını çok iyi kullanan ve frikik golleriyle ismini akıllara kazıyan Van der Vaart’ın kendisine en iyi şartları sunan takımı seçeceği belirtildi. Deneyimli futbolcunun ekonomik şartlarıysa biraz sıkıntılı ve onu düşünen kulüplerin hesabını iyi yapması şart. Çünkü Van der Vaart, Bundesliga’da yılda 3.5 milyon Euro (Yaklaşık 10 milyon TL) gibi bir net ücretle oynuyor. Yıldız oyuncu, yaşı itibariyle belki Türkiye için çıtayı yükseltmeyecek ama aynı rakamlar bile onunla anılan kulüplerimize ciddi bir maliyet.

Fanatik

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:44

İLGİLİ HABERLER