Gündem
  • 24.10.2008 01:24

İŞTE VELİ KÜÇÜK'ÜN TUNCAY GÜNEY'DEN ÖNEMLİ RİCASI!..

Ergenekon sanığı Veli Küçük, Tuncay Güney'e 'Ergenekon yapılanmasını' deşifre etmemesi için ulaşmaya çalışmış. Güney, görüşmeyi reddedince Küçük devreye Adnan Akfırat'ı sokmuş.
Ergenekon terör örgütünün derin yapılanması Tuncay Güney'in 2001'deki ifadelerinden ve evinde ele geçirilen belge ve dökümanlarla ortaya çıkmıştı. İfadeleriyle Ergenekon davasına büyük katkıda bulunan Güney'in şok iddiaları devam ediyor. Aktüel'in son sayısında çıkan habere göre Güney, Türkiye'den ayrıldıktan sonra ABD'ye yerleşti. O dönemde Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, endişelerinden dolayı Güney'e ulaşmaya çalıştı. Güney, yeni bir hayat kurmak istediğini belirterek Küçük'le görüşmeyi kabul etmedi.
Akfırat devreye girdi
Bunun üzerine devreye Aydınlık Dergisi Haber Müdürü Adnan Akfırat girdi. Güney, Akfırat'ın isteklerini şöyle anlattı: "Aydınlık dergisinden Adnan Akfırat'la birkaç kere onun cep telefonundan konuşma yaptık. O da beni uyarmak maksadıyla aradı. Bana işleri deşifre etmemem adına. Çünkü ben içerideki Paşa'yla (Veli Küçük) görüşmemiştim, yani bana telefonla ulaşamadığından dolayı."
CHP de görüşmek istemiş
Akfırat'ın uluslararası istihbarat örgütlerinin kendisinden her hangi bir bilgi isteminin olup olamadığı sorusuna ise Tuncay, "Hayrı hiçbir kimse benden bilgi istemiyor" cevabını vermiş. Röportajında CHP kısaltmasının açılımını 'Cesur Hırsızlar Partisi' diye nitelendiren Güney, CHP'li Ali Topuz'un kendisiyle görüşmek için kalkıp Kanada'ya geldiğini ileri sürüyor. Güney, Topuz'la görüşmeyi AK Parti ile CHP arasındaki kavgada yer almamak istemediği gerekçesiyle reddetmiş. GÜNEY’i CiDDiYE ALMIYORUM
CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz, Tuncay Güney’le görüşmek istediği yönündeki iddiaları reddetti. İddianın Güney’le yapılan bir röportajdan sonra ortaya atıldığına, ancak o röportajda da net bir yanıt olmadığına işaret eden Topuz, "Bu iddia kesinlikle yanlış. Tuncay Güney’i ciddiye almıyorum ki neden görüşeyim. Kendisi ile bugüne kadar görüşme ihtiyacı da hissetmedim. Güney de söyledikleri de hiçbir biçimde dikkatimi çekmedi. Hiçbir şekilde görüşmek istemedim" dedi.
Kanada’ya çocukları orada bulunduğu için gittiğini bunu bilmeyenlerin bu iddiayı ortaya atabileceğini söyleyen Topuz, "Benim üzerimden CHP yıpratılmak isteniyor" diye konuştu. (bugün)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:03

İLGİLİ HABERLER