Gündem
  • 18.6.2019 11:46

İşte Yalan Makinası İmamoğlu'nun canlı yayında söylediği 5 yalan

Ekran yalanları ayağına dolandı

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun İsmail Küçükkayamoderatörlüğünde karşı karşıya geldiği canlı yayının yankıları sürüyor. CHP adayı İmamoğlu’nun 82 milyonun gözünün içine baka baka yaptığı çarpıtmalar, daha bir gün geçmeden peş peşe yalanlandı

1- SAYIŞTAY YALANI
CHP adayı İmamoğlu "Sayıştay İBB'nin zarar ettiğini raporladı" iddiasında bulundu. Sayıştay "2018 ve 2019'a ilişkin böyle bir raporumuz yok" dedi..

2- STK'LAR YALANI
CHP adayı "İBB, vakıflara para aktarıyor" dedi. TÜGVA ve TÜRGEV "Tek kuruş maddi yardım almadık" açıklaması yaptı.

3- FETÖ YALANI
CHP adayı "FETÖ işinden anlamam" dedi. Beylikdüzü'nde FETÖ'cü şirkete 2 milyon lira ödeme yaptığını Türkiye'den gizledi

4- İMZA YALANI
CHP adayı "Su indirimi önergesinin altında imzam var" dedi. Kendisi Ankara'dayken İstanbul'da verilen önergenin imzası sahte çıktı..

5- BURS YALANI... İstanbul'da üniversitelerde okuyan bütün öğrencilere burs vereceğini söyledi.. Ancak belediyelerin burs vermesinin partisi CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yasaklattığı ortaya çıktı. Yasal olarak böyle bir burs vermesi mümkün değil..

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun İsmail Küçükkaya moderatörlüğünde karşı karşıya geldiği canlı yayının yankıları sürüyor. CHP adayının yalan, inkar ve iftiralara sarılmaya devam etmesine tepki yağdı.

YALANLARINI BİNALİ BEY ÇÜRÜTTÜ 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: Ekrem Bey'in sürekli ortaya attığı mesnetsiz, yalan iddialarının Binali Yıldırım tarafından somut belgelerle bir kez daha çürütülmesi İstanbul seçmeninin aday profillerini çok daha net bir şekilde görmelerini sağladı. Gecenin özeti İmamoğlu'nun seçim süreci boyunca söylediği yalanlarını savunma gayreti ile Binali Yıldırım'ın seçimin yenilenmesinin demokrasi ve hukuk mücadelesinin sonucu olduğu ve İstanbul için projelerini anlatmasıydı diyebiliriz. İmamoğlu'nun sahte imajın döküldüğünü gördük. Ekrem Bey; kompleksli, güvensiz, gergin ve net olmayan tavrıyla kötü bir imaj verdi.?

BEYLİKDÜZÜ'NÜN KAYNAKLARINI NE YAPTIN? 

 AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: Moderatörün de açıkça yanlı tutumuna rağmen gerçekler ortaya çıktı. Aziz Milletimiz ehil olan ile olmayanı,tecrübeli ile tecrübesizi görme fırsatı buldu. CHP adayının sadece polemiklerine ve ne yazık ki daha önce söylediklerini hiç çekinmeden inkar ettiğine bir kez daha şahit olduk. İstanbul laf çevirerek yönetilemez, icraat ile yönetilir. Yalancıdan da şehrülemin olmaz. Dünya genelinde ilk on projenin arasında yer alan büyük eserlerden altısını ülkemize ve İstanbul'umuza kazandıran Binali Yıldırım ile Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde vaad ettiklerini yerine getirmeyen CHP adayı arasındaki fark net bir şekilde ortaya çıkmış oldu.

 AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş: Biz oyların sayılmasını istedik, CHP istemedi. Ekrem Bey bunu inkar etmiştir. Ordu'da yaşanan hadise ile ilgili 82 milyonda özür dilemesi gerekirdi. Yakın arkadaşı Fatih Portakal bile RTÜK ceza verir diye yayınlamıştır. Ekrem milletin gözünün içine baka baka olayı inkar etmiştir. Ekrem bey Beylikdüzü Belediye başkanlığı görevinde 37 vaadinden sadece 2 tanesini gerçekleştirmiştir. Yine kendisi belediye başkanı olduğunda belediyenin borcu 104 milyon TL'den 457 milyon TL'ye çıkmıştır. Belediyenin satış gelirleri 9 kat artmıştır. Ekrem Bey bu kaynağı nerelerde kullandığını açıklasın.

SETA Medya Araştırmaları Direktörü İsmail Çağlar: Hem teknik içerik hem rakibini zor durumda bırakma bakımından Yıldırım tartışmasız galip. Ama İmamoğlu, Ordu Valisi'ne hakareti üzerine "az bile söyledim" deyip hakaret etse ona rağmen oy verecek bir kitle var. İstanbul'un temel sorunları ulaşım ve trafik. Binali Yıldırım'ın yaptığı icraatleri konuşma baskısı sonrası üç tane soru soruldu. Mesele moderatörekalsaydı hiçbir somut icraatin konuşulmadığı bir tonda devam edilecekti.

TEK KURUŞ YARDIM ALMADIK

CHP adayının, İBB'nin Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) gibi vakıflara haksız para aktarımı yapıldığı iddialarına karşılık yalanlamalar gecikmedi. TÜRGEV "23 yıldır eğitime destek için gece gündüz çalışan vakfımız ithamları kesinlikle hak etmemektedir. İBB, vakfımıza, yayında ifade edildiği gibi, herhangi bir nakdi veya kaydi ödeme yapmamıştır. Vakıfların kirli vakıf-temiz vakıf gibi sübjektif yorumlara açık şekilde ayrıştırılması İstanbul'a büyük haksızlıktır" açıklaması yaptı. TÜGVA'dan ise, "İBB ile yapılan protokol çerçevesinde ve İBB Meclisi onaylı olarak ayni imkanlarından istifade edilmiş olup, bunun dışında vakfımıza tek bir kuruş dahi nakdi yardımda bulunulmamıştır" denildi.

AA SADECE VERİ AKTARIR

CHP adayının hedef gösterdiği Anadolu Ajansı da "Açılan sandık oranı neredeyse yüzde 99'a ulaşmasına rağmen sonucun netleşmemesi; ayrıca buna bağlı olarak veri akışının durması nedeniyle abonelerimize nihai veri ulaştırılamamış, YSK sonuçları beklenmiştir. AA, seçim sonucu açıklayan değil, veri aktaran bir medya kuruluşudur" açıklaması yaptı.
 
İMZALARI SAHTE

AK Parti ve CHP adaylarının katıldığı canlı yayında; CHP adayının, "Bunlar bizim önergelerimiz. Yazıyı ben yazdım. Bizzat altında imzam var" şeklindeki sözlerine Binali Yıldırım'ın, "Yazıyı yazdığınızda Ankara'da mıydınız, İstanbul'da mı?" şeklinde cevap vermesinin sırrı ortaya çıktı. CHP adayının, İBB'deki önergelerde sahte imza kullandığı ortaya çıktı. CHP adayının, İSKİ ve İETT'ye yönelik önergelerindeki imzaların kendisine ait olmadığı tespit edildi. AK Parti Milletvekili ve AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, CHP adayının sahte ve gerçek imzalı önergelerin örneklerini Twitter'dan açıkladı.

BAĞCILAR VE ESENLER'DEN TEPKİ: BİZİ AŞAĞILIYOR

CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun Esenler ve Bağcılar ile ilgili aşağılamaya varan sözlerine tepki yağdı. İmamoğlu "Bağcılar'daki çocukla Kadıköy'deki çocuğu eşitlemeye geliyoruz. Bağcılar'daki çocukla ya da Esenler'deki çocukla, Bakırköy'deki çocuk tarifini yaparken kökenini mi söylüyorum" dedi. İmamoğlu'nun kategorize eden bu sözlerine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı "CHP'liler insanları aşağılama, hor görme, hizmetlerimizi yok sayma gibi meziyetlerini her fırsatta utanmadan dile getiriyor. Birlikte yaşamaktan onur duyduğum Bağcılarlı hemşerim! Takdir senindir" sözleriyle tepki gösterdi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da "CHP adayı Esenlerli ve Bağcılarlı çocuklarımızı, kıyaslayarak ayrıştırmış ve ötekileştirmiştir. Kınıyorum. Esenler ve Bağcılar 23 Haziran'da gerekli cevabı vereceklerdir" dedi.
 
SAYIŞTAY'DAN AÇIKLAMA: BÖYLE BİR RAPOR YOK

CHP'nin İstanbul adayı İBB'nin son 5 yılda 753 milyon lira zarar ettiğine ilişkin Sayıştay'ın bir rapor hazırladığını söyledi. Yıldırım da böyle bir raporun olmadığını açıklarken CHP adayı ise raporla ilgili ısrarını sürdürdü. CHP adayının defalarca gündeme getirdiği bu rapor aslında sahte bir rapordu. Raporun sahte, maksatlı ve gerçekle ilgili olmadığını Sayıştay 23 Mayıs'ta yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurmuştu. Ama İmamoğlu yalan ve iftiralarını sürdürmek için aslı astarı olmayan ve kimler tarafından hazırlandığı bilinmeyen bu rapor ile algı operasyonu yapmayı sürdürdü. Sayıştay'ın yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:
 
Bazı basın yayın organlarında, Sayıştay raporları dayanak gösterilmek suretiyle, 2014 ve 2019 yılı karşılaştırılarak bazı belediyelerin zarar ve borçlarına ilişkin açıklama ve değerlendirmeler içeren maksatlı ve gerçekle bağdaşmayan haberlere yer verilmiş olup, aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur.

Her şeyden önce haberlerde yer alan açıklama ve yorumlarda 2019 yılı ile karşılaştırma yapılmaktadır. Oysa 2019 yılına ilişkin denetim süreci henüz başlamamıştır. 2018 yılı denetimleri ise henüz sonuçlanmamış olup bu yıla ilişkin raporlama süreci devam etmektedir. Dolayısıyla hem 2018 yılına hem de 2019 yılına ilişkin sonuçlanmış herhangi bir denetim bulunmamaktadır. Diğer taraftan geçmiş yıllara ilişkin denetim raporları ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmakta olup, Sayıştay raporlarında, haberlerde yer aldığı şekliyle bir tespit veya değerlendirme bulunmamaktadır.

 Söz konusu haberlerde yer alan açıklama ve değerlendirmelerin kaynağı tarafımızca bilinmemekte olup, Sayıştay raporlarından alınmış gibi gösterilmesi belli maksatla yapılmış olup, gerçekle bağdaşmamaktadır..

SABAH GAZETESİ

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.6.2019 00:37

İLGİLİ HABERLER