Spor
  • 31.10.2016 10:36

İşte Yargıtay'ın Aziz Yıldırım kararı

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım'ın, "gizli kalması gereken bilgileri temin etmek" suçundan beraatına ilişkin mahkeme kararını onadı

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "gizli kalması gereken bilgileri temin etmek" suçundan beraatına ilişkin yerel mahkeme kararını onadı.

Cumhuriyet savcısı, dava konusu belgelerin ''askeri sır, gizli bilgi ve belge'' kapsamında olmadığı gerekçesiyle Yıldırım'ın beraatını istemişti.

Yargıtay'ın bu kararı "şike davasından" farklı bir karar ve "şike davasına" ilişkin Yargıtaykararının da kısa bir süre içerisinde gelmesi bekleniyor. 

AZİZ YILDIRIM NELER SÖYLEMİŞTİ?
Aziz Yıldırım, Mayıs ayında yapılan Fenerbahçe kongresinde başkanlığı bırakacak olması ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı; "Yargıtay kararı geldikten sonra, bizim lehimize olumlu bir şekilde görevimi bırakacağım. Kongre sırasında yaptığı ilk konuşmada "Başkanlığı bırakamayacağım" şeklinde bir anlaşılma olmuş, böyle bir şey yok. Bu konuşmayı başka yerlere çekmeyin. Yargıtay'ın kararından sonra yönetimdeki arkaşdaşlar ile oturur, uygun bir seçim tarihi kararlaştırırız" ifadelerini kullanmıştı"

Güncellenme Tarihi : 31.10.2016 10:48

İLGİLİ HABERLER