Gündem
  • 14.1.2015 18:11

İşte Yaşar Kemal'in son durumu

Türk edebiyatının efsanevi ismi yazar Yaşar Kemal, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı....92 yaşındaki Yaşar Kemal, öğle saatlerinde solunum güçlüğü ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

Yaşar Kemal’in solunum desteğine ihtiyaç duyduğu için yapay solunum cihazına bağlı olarak tutulduğu ve uyutulduğu bildirildi.

Gazeteci Yazar Şeyhmus Diken, Yaşar Kemal’in bir hafta 10 günden beri rahatsız olduğunu, bugün öğlen saatlerinde hastaneye kaldırıldığını aktardı. Diken, Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ile telefon ile görüştüğünü, usta yazarın durumunun ağır olduğu bilgisini edindiğini söyledi.

Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen ilk Türk yazar olan Yaşar Kemal, başta İnce Memed olmak üzere, Yer Demir Gök Bakır, Yılanı Öldürseler, Hüyükteki Nar Ağacı, Fırat Suyu Kan Akıyor gibi ununtulmaz romanlara imza attı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Türk edebiyatının ünlü yazarlarından Yaşar Kemal, hastaneye kaldırıldı. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldıran Kemal'in yoğun bakım ünitesinde olduğu bildirildi.

Türk edebiyatının ünlü yazarlarından Yaşar Kemal, hastaneye kaldırıldı. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldıran Kemal'in yoğun bakım ünitesinde olduğu bildirildi. Durumu ağır olan 92 yaşındaki yazarın solunum güçlüğü çektiği ve şuur bulanıklığı yaşadığı ifade edildi.

BAŞHEKİM KARAN: “YAŞAR KEMAL’İN HAYATİ TEHLİKESİ VAR”
İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, ünlü yazar Yaşar Kemal’in hayati tehlikesi bulunduğunu açıkladı.
Türk edebiyatının ünlü yazarlarından Yaşar Kemal, öğlen saatlerinde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan ünlü yazarın sağlık durumuna ilişkin İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan bir açıklama yaptı. Ünlü yazarın 5 gün boyunca başka bir hastanede tedavi edildikten sonra öğlen saatlerinde hastanelerine geldiğini açıklayan Karan, “Ailenin isteği üzerine bizim hastanemize nakledildi. Akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu var. Bilinci kapalı ve solunum makinasına bağlı. Maalesef hayati tehlikesi var. Yoğun bakımda solunum destek tedavisi görmekte ve tüm organ bozukluklarına yönelik çok yönlü bir tedavi uygulanmakta” dedi. 

CHP’Lİ VEKİLLERDEN YAŞAR KEMAL’E ZİYARET

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu yoğun bakımda tutulan ünlü yazar Yaşar Kemal’i ziyaret etti.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu rahatsızlıkları nedeniyle İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde yoğun bakıma alınan ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’i ziyaret etti.
Doktorlardan bilgi alan iki vekil hastaneden ayrılırken kısa birer açıklama yaptı. Ünlü yazar Yaşar Kemal’de zatürre nedeniyle ciddi tahribatlar olduğunu belirten Tekin, bir soru üzerine, “Uyutulmuş vaziyette yoğun bakımda tutuluyor. Kendisi ile bir temasımız olmadı” dedi.
Tanrıkulu ise, “Çok iyi bir şekilde takip ediliyor. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli yazar. Eserleriyle hepimize yol gösterdi. Gözümüz kulağımız burada olacak” dedi.

Son sağlık durumu

Yaşar Kemal'in sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, "Her hangi bir olumsuzluğa gidiş söz konusu değil. Bundan sonra ki süreçte de aynı seyrin devam ederek giderek iyileşme belirtilerinin ortaya çıkmasını bekliyoruz" dedi.Yaşar Kemal'in sağlık durumuyla ilgili İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan açıklama yaptı. Mehmet Akif Karan, “Dünden beri olan gelişmeler stabil durumda. Genel durumu kontrol altında" dedi.
"Uygun ilaç tedavileri ve destek tedavileri yapılıyor" diyen Karan, "Her hangi bir olumsuzluğa gidiş söz konusu değil. Bundan sonra ki süreçte de aynı seyrin devam ederek giderek iyileşme belirtilerinin ortaya çıkmasını bekliyoruz. Bildiğiniz gibi akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle yoğun bakımda tedaviye alınmıştı. Ne kadar daha yoğun bakımda kalacağı soruları gelmişti. Bu konuyu şu anda öngörmemiz mümkün değil. Ama durumunda bir bozulma olmaması seyrinin giderek daha iyiye evrilmesi beklentilerine sebep oluyor. Bundan umutluyuz. Tüm uzman hekimlerimiz, öğretim üyelerimiz hastamızla yakından ilgilenmekte. Kısa zamanda daha iyi haberler verebilmeyi umut ediyoruz. Ailesi yanında, onlarda durumun son derece bilincindeler. Gayet uyumlu bir işbirliği içerisinde tedavisi sürüyor. Günlük olarak, yazılı olarak, basın bültenlerinde tüm bilgileri sizlere sunacağız" diye konuştu.
Karan bir gazetecinin Kemal'in şuurunun açık olup olmadığı yönünde ki soruyu ise yanıtsız bıraktı. 


 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:53

İLGİLİ HABERLER