Gündem
  • 27.3.2009 02:02

İŞTE YAZICIOĞLU'NUN SON SÖZÜ: 'BENİ ÖLDÜRECEK MİSİNİZ?..'

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, helikopterin bir hafta önce kiralanması sırasında Yazıcıoğlu'nun helikopterle uçmaya direndiğini açıkladı.

Çayır, Yazıcıoğlu'nun parti yöneticilerine, “Bırakın bu helikopter işlerini, hava koşulları kötü olunca uçamayız. Tehlikeli bir şeyler olur. Beni öldürecek misiniz” dediğini kaydetti.

HELİKOPTERLE İLK MİTİNG

Ancak Muhsin Yazıcıoğlu, her ne kadar helikoptere binmek istemese de, yine dava arkadaşlarının sözünü dinledi ve önsezilerini bir kenara bırakarak havadan Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine gitti. Helikopterle ulaştığı ilk mitingde 2 gün önce halka seslenen Yazıcıoğlu, yine de içindeki sıkıntıyı dile getirmekten geri kalmamıştı: Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek partiyiz. İlk defa helikopter kiralayarak miting yapıyoruz. Seçimlerde iddialıyız. Siz doğru olanı yapın.

'Allahım oğlumu bağışla...'

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonrası, ailesinin Sivas'taki endişeli bekleyiş sürüyor. Yazıcıoğlu'nun 87 yaşındaki annesi Fidan Yazıcıoğlu'nun kaldığı evde ise gözyaşları hakim.

KIZ KARDEŞLERDEN DUA....

Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, gözyaşları arasında, "Oğlumu iyi aramıyorlar" diyerek isyan ediyor. Yazıcıoğlu'nun kardeşleri Maviş Ocak ile Naciye Soysal da sürekli olarak dua ediyor.

Her evde ayrı matem havası

Düşen helikopterde bulunanlardan biri de BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ'dı. Üstündağ'ın babası Faruk Üstündağ, bölgeden iyi bir haber gelmesini beklerken eşi Meryem Üstündağ sürekli ağlıyor.

En zoru da beklemek...

Helikopterdeki diğer kazazedeler ise pilot Kaya İstektepe ile Büyük Birlik Partisi Üyeleri Murat Çetinkaya ve Yüksel Yancı... BBP'li üyelerin aileleri de tıpkı diğer kazazede yakınları gibi iyi bir haber bekliyor.

Erbakan da oradaydı

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, BBP Genel Merkezi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Oğlu Fatih Erbakan ve korumaların yardımıyla güçlükle yürüyen Erbakan, "Cenab-ı Allah'tan niyazımız en kısa zamanda kurtuldukları haberini almaktır. Kendisini yıllardır tanırım, çok vatanseverdir" dedi.

Baykal, şüpheli!

BBP Genel Merkezi'ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "geçen bunca zamana rağmen enkaza ulaşılamaması eksik birşeylerin olduğunu bize düşündürüyor" dedi. Baykal, kazazedelerin sağ bulunması için dua ettiklerini söyledi.

Alperenler Başbakanlığa yürüdü

Arama çalışmalarına devletin ilgi göstermediğini ileri süren çok sayıda Alperen Ocakları üyesi, Başbakanlığa yürüdü. Güvenpark girişinde polis tarafından durdurulan gruptan 5 kişi Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'le görüşüp dağıldı.

40 yıllık ülkücü

Muhsin Yazıcıoğlu, 1954'te, Sivas Şarkışla'nın Elmalı Köyü'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da, üniversite eğitimini ise Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde yaptı. 1968'de Ülkü Ocakları ile tanıştı. Şarkışla Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı. 1972'den itibaren Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yaptı. 1977-1978 döneminde, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. Eski MHP lideri Alparslan Türkeş'in de "Manevi evladı" olarak tanındı.

Tek ses: Adam gibi adam...

Türkiye'nin çalkantılı olduğu yıllarda siyasetin önemli aktörlerinden biri olan Muhsin Yazıcıoğlu, her zaman idealleri kadar dinamik kişiliği ile de dikkat çekti. Gençlik yıllarında karate ve güreşe merak salan Muhsin Yazıcıoğlu, at binmek ve rafting gibi hobiler de edindi. Ailesine düşkün ve etrafı tarafından çok sevilen birisi olan BBP lideri için herkesin ortak bir tanımı var: Adam gibi adam...

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:46

İLGİLİ HABERLER