Gündem
  • 12.7.2004 09:39

İŞTE YILIN NİKAH TÖRENİNDEN MUHTEŞEM FOTOĞRAFLAR...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından kıyılan nikaha, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ve eşi Natassa, Ürdün Kralı Abdullah, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ve eşi Begüm Sehba, Romanya Başbakanı Adrian Nastase ve eşi de özel davetli olarak katıldı.

Nikah salonuna beyaz rengin hakim olduğu bir dekorasyon hazırlandı. Gelin ve damat yaklaşık 50 metrelik podyumda, kendileri için özel olarak bestelenen "Vuslat" adlı parça eşliğinde nikah masasına yürüdüler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan ile Berat Albayrak, nikah töreni öncesi basının karşısına çıktı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nın Rumeli Salonu'nun üst girişinde basın mensuplarına 3-4 dakikalık poz veren çiftin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.

Esra Erdoğan'ın büyük bir gizlilikle hazırlanan gelinliği başörtüsü üzerine uzun eşarp duvağı kullanılarak tasarlanmış. Gelinliğin baş ve elbise kısmının tamamında boncuk - taş işlemeler dikkat çekti. Özellikle baş örtüsünden alnına doğru gelen boncuk tasarımı gelinliğin önemli bir ayrıntısıydı. Esra Erdoğan'ın gelin çiçeği de tek ve büyük bir çiçek olarak düşünülmüş. Berat Albayrak ise tercihini siyah ceket, açık renkli yelek ve kravattan oluşan bir damatlıktan yana kullanmış.

Yurtdışından ve yurtiçinden çok sayıda davetlinin katılacağı nikah töreni için hazırlanan salonda, sadece protokol ve yaşlılar için bir köşede sandalyeler hazırlandı. Protokol dışındaki davetliler töreni ayakta izledi. Konuklara, çini işlemeli ahşap kutular şeklinde hazırlanan nikah şekeri dışında hiçbir ikram yapılmadı. Nikahta damadın ailesi geline, pırlanta ve inciden oluşan takılar taktı.



Düğün harcamasının tamamını Berat Albayrak'ın babası, yazar Sadık Albayrak karşıladı. Harcamaların tutarının, salon kirası dahil 50 milyar lirayı bulduğu, bunun 10 bin dolarını salon kirasının oluşturduğu öğrenildi.



Esra Erdoğan'ın nikah töreni nedeniyle İstanbul'da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Erdoğanlar'ın düğünü nedeniyle binlerce polis bu hafta sonu tatil yapmadı. Nikah nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bin 600'ü çevik kuvvet, 5 bin polis bugün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı çevresinde olağanüstü güvenlik önlemi aldı. Nikahın yapılacağı yere çıkan yollar yaya ve araç trafiğe kapatıldı.



Salonun çevresindeki binalara 50 dolayında keskin nişancı yerleştirildi. Bomba ihbarlarına karşı da 50 bomba uzmanı görevlendirildi. NATO Zirvesi sırasında kullanılan bomba imha edebilen robotlar da düğün için devreye sokuldu.



Nikah törenine 7 bin kişi davet edildi. Davetliler tek tek X-Ray cihazından geçirildikten sonra nikahtan 1 saat önce salona alındı. Güvenlik kartı olmayan davetliler ise davetiyeleri olsa bile salona alınmadı. Cep telefonları ve fotoğraf makineleri de girişte toplandı, çarşaflı davetliler dedektörle arandı.



Basının içeri alınmayacağı törenin görüntüleri, özel bir şirket tarafından çekildi. İsteyen medya kuruluşlarına 6 adet fotoğraf ile 10 dakikalık görüntü servisi yapıldı. Bu görüntülerden elde edilen gelirin bedensel engellilere bağışlanacağı öğrenildi.

Nikah davetiyesinde Çocuk Vakfı'na bağışta bulunulması çağrısı sonrasında, 17 milyar 310 milyon lira bağış yapıldığı açıklandı.

Esra Erdoğan ile Berat Albayrak'ın balayının ardından, Albayraklar'ın memleketi Trabzon'a el öpmeye, daha sonra kayınpeder Sadık Albayrak'la birlikte Şeyh Edebali'nin Bilecik'teki türbesini ziyarete gideceği öğrenildi.


Ixtanbul

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:33

İLGİLİ HABERLER