Ekonomi
  • 1.4.2006 00:22

İŞTE ZAM ALAMAYACAK OLAN MEMURLAR

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, memurlara ek zam öngören tasarıyı onayladı. Buna göre memurlara ocak ayı itibarıyla önce her ay 40 YTL, ardından temmuz ayı itibarıyla da 80 YTL verilecek. Ancak bu zamdan yararlanamayan memurlar da var 

Ayrıca, kadro karşılığı sözleşmeli personel hariç olmak üzere, çeşitli statülerde istihdam edilen sözleşmeli personele 40+40 zammının verilip verilmeyeceğine ücretleri Yüksek Planlama Kurulu tarafından belirlenenler için bu Kurul, diğerleri için Bakanlar Kurulu karar verecektir.

Kimler ek zamdan faydalanamayacak?

Buna göre,

1- 4924 sayılı Kanuna göre Sağlık Bakanlığında çalışan sözleşmeli personel: Bunların 40+40'ı alıp alamayacağına Bakanlar Kurulu karar verecektir.

2- 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre çalışan sözleşmeli personel: Bunların 40+40'ı alıp alamayacağına Bakanlar Kurulu karar verecektir.

3- Özelleştirmeden işsiz kalan 4/C'liler: Özelleştirme nedeniyle işsiz kalan personel şuan kamuda 657 sayılı Kanunun 4/C maddesine göre çalıştırılmaktadır. 657'nin 4/C maddesinde bu personelin bir sözleşme ile çalıştırıldığı belirtilmiştir. Bu statede çalışan personelin 40+40 zammının alıp almayacağına Bakanlar Kurulu karar verecektir. Bu şekilde çalıştırılan personelin adı geçici personel olup, bunlar sözleşmeli personel olmayıp, sözleşme ile çalıştırılan personeldir. Ancak, bunlara ilave ödeme yapmaya Bakanlar Kurulu her zaman yetkilidir.

4- Kısmı statüde istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler: Bu personel, Milli Eğitim Bakanlığında 657 sayılı Kanunun 4/C maddesine göre çalıştırılmaktadır. 657'nin 4/C maddesinde bu personelin bir sözleşme ile çalıştırıldığı belirtilmiştir. Bu statede çalışan personelin 40+40 zammının alıp almayacağına Bakanlar Kurulu karar verecektir. Bu şekilde çalıştırılan personelin adı geçici personel olup, bunlar sözleşmeli personel olmayıp, sözleşme ile çalıştırılan personeldir. Ancak, bunlara ilave ödeme yapmaya Bakanlar Kurulu her zaman yetkilidir.

5- MEB'de ek ders karşılığı çalışan öğretmenler: Bu statüde çalışan öğretmenler 40+40 zammından yararlanmayacaktır.

6- Vekil personel: Kanunun birinci maddesinde "Bir kadroya açıktan, kurum içinden veya kurum dışından vekâlet ettirilenlere vekâlet edilen görev nedeniyle birinci fıkraya göre ödeme yapılmaz." hükmüne yer verilmiştir. Bu nedenle açıktan bir kadroya vekil olarak atananlara 40+40 zammı verilmeyecektir.

7- Teşkilat Kanunlarına göre çalışan sözleşmeli personel: DPT, Hazine gibi kurumlarda teşkilat kanunlarına göre sözleşmeli personel çalıştırılmaktadır. Bunların 40+40'ı alıp alamayacağına Bakanlar Kurulu karar verecektir.

8- Kadro karşılığı sözleşmeli personel: Madde metninde açıkça yazıldığı için başbakanlık ve bağlı kuruluşlarında çalışan bu personel 40+40 zammından yararlanamayacaktır.

9- Geçici işçiler: Sadece TEDAŞ'ta 5 bine yakın geçici işçi çalışmaktadır. Geçiçi işçi olarak çalışanlar 40+40 zammından yararlanmayacaktır.

10- Daimi işçi: Daimi işçi olarak çalışanlar 40+40 zammından yararlanmayacaktır.

11- 399/II sayılı cetvel tabi sözleşmeli personel: Bu personel KİT'lerde çalışmaktadır. Bunların 40+40'ı alıp alamayacağına Yüksek Planlama Kurulu Karar verecektir.

Kaynak: Memurlar net


Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:35

İLGİLİ HABERLER