Asayiş
  • 19.9.2013 13:07

İstediği başlık parası verilmeyince katliam yapmış

ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde kızı 18 yaşındaki Gülcan Tuma, onu kaçıran 28 yaşındaki Mithat Özkan ile araya giren komşusu 50 yaşındaki Zafer Uluarak ve onun oğlu 26 yaşındaki Hakan Uluarak'ı öldürdükten sonra kendi başına eden 44 yaşındaki Habip Tuma da dün gece tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Ceyhan'ın Ulus Mahallesi'nde dün meydana gelen olayda, Ceyhan Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan 4 çocuk babası Habip Tuma ile 3 ay önce kaçan kızı Gülcan Tuma ve onu kaçıran özel güvenlik görevlisi Mithat Özkan arasında tartışma çıktı. Tartışmanın bahçeye taşması üzerine olaya komşuları müdahale etti.

GÖĞSÜNÜ SİPER ETMİŞ

Bu sırada evden pompalı tüfeğini alan Habip Tuma, tartıştığı Mithat Özkan'a ateş etmek istedi. 2 aylık hamile olan Gülcan Tuma, sevgilisinin önüne geçerek babasını engellemek istedi. Ancak cinnet geçiren Tuma, hem kızına hem Özkan'a ateş etti. Habip Tuma, silah sesini duyarak bahçeye gelen Hakan Uluarak'a, ardından da arkasından gelen babası Zafer Uluarak'a da ateş edip, aynı silahla kendi başına bir el ateş etti.

Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü öğrencisi Gülcan Tuma, Mithat Özkan, komşuları Zafer Uluarak ile oğlu Hakan Uluarak olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Aynı silahla kendi başına da ateş eden Habip Tuma ise ağır yaralı halde götürüldüğü Ceyhan Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada yoğun bakıma alınan Habip Tuma da gece doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

Olayda ölen 5 kişinin cenazeleri, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Zafer Uluarak ve oğlu Hakan Uluarak'ın cenazelerinin Ceyhan'da, Mithat Özkan'ın cenazesinin Kozan'da toprağa verileceği, Habip Tuma'nın cenazesinin ise memleketi Şanlıurfa'ya götürüleceği öğrenildi. Gülcan Tuma'nın cenazesinin ise nerede toprağa verileceğine ise ailesinin henüz karar vermediği bildirildi.

BAŞLIK PARASI İDDİASI

2 çocuk babası olan Mithat Özkan'ın 3 ay önce aşık olduğu Gülcan Tuma'yı kaçırarak Adana'da kiraladıkları bir evde birlikte yaşamaya başladığı, baba Habip Tuma'nın ise barışmak için 20 bin lira başlık parası istediği ileri sürüldü. Bu gelişme üzerine Mithat Özkan'ın bankadan 15 bin lira kredi çekip, barışmak için Gülcan ile birlikte dün Ceyhan'a gittiği bildirildi. Özkan, babaya, bankadan ancak 15 bin lira kredi çekebildiğini, 20 bin lira yerine ancak bu kadar para verebileceğini söylemesi üzerine aralarında çıkan tartışmanın aile katliamına dönüştüğü iddia edildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:55

İLGİLİ HABERLER