Gündem
  • 2.6.2020 15:12

İstifa eden Cihat Yaycı Paşa'dan Erdoğan ve Bahçeli'ye mektup

Hande Fırat duyurdu: Cihat Yaycı’dan Erdoğan ve Bahçeli’ye mektup!

Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Genelkurmay Başkanlığı emrine verilen daha sonrasında istifa eden Tümamiral Cihat Yaycı ile ilgili yazı kaleme aldı. Hande Fırat, Cihat Yaycı'nın, Erdoğan ve Bahçeli'ye mektup yazarak "Beni harcamaya çalışıyorlar" imasında bulunduğunu yazdı.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat, bugünkü köşe yazısında, Başkan Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla görev yeri değiştirildikten sonra istifa eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı Tümamiral Cihat Yaycı hakkında çarpıcı bir iddia kaleme aldı.

Fırat, Yaycı'nın görev yeri değiştirildiği süreçte Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye mektup yazdığını ileri sürdü.

Fırat, "Mektupta 'Beni harcamaya çalışıyorlar' imasında bulunan Yaycı’nın Ankara’da FETÖ ile mücadele, Doğu Akdeniz gibi başlıklardaki önemli katkılarına değer veriliyor" diye yazdı.

Fırat yazısında şunları kaydetti:

FETÖ ile mücadele deyince, FETÖMETRE ile bu mücadelede önemli katkısı olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınıp Genelkurmay Başkanlığı emrine verilen Tümamiral Cihat Yaycı’nın geçtiğimiz günlerdeki istifasına da değineceğim.

İstifa sürecinde yaşananlarla ilgili bazı perde arkası bilgiler edindim. Hakkında açılan soruşturma gerekçesiyle görev yeri değiştirilen Cihat Yaycı’nın o süreçte hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye mektup yazdığını öğrendim.

Mektupta “Beni harcamaya çalışıyorlar” imasında bulunan Yaycı’nın Ankara’da FETÖ ile mücadele, doğu Akdeniz gibi başlıklardaki önemli katkılarına değer veriliyor. Ancak basınla kurduğu ilişki ile TSK’nın hiyerarşisine zarar verdiği eleştirisi yöneltiliyor. Paşa’nın yazdığı iki mektup da TSK’nın hiyerarşisine zarar olarak görülmüş olabilir.

Güncellenme Tarihi : 3.6.2020 00:13

İLGİLİ HABERLER