Asayiş
  • 22.7.2009 11:39

İSTİKLAL'DE ÖLDÜRÜLEN ALMAN HAPİSTEN KAÇMIŞ

 İşadamı olduğu iddia edilen Gregor Kerkeling'in Almanya'da hapisten kaçtıktan sonra Türkiye'ye geldiği ortaya çıktı.

Alman savcılığı dolandırıcılıktan dolayı iki yıldan fazla ceza alan Kelkering'in Jva Münster hapishanesinde birkaç hafta yattıktan sonra cezasını tamamlamadan hapisten kaçıp ortadan kaybolduğunu doğruladı.

Komşularından alınan bilgiye göre Almanya'da eşi ve iki çocuğu da olduğu öğrenilen Kerkeling'in Türkiye'de kendini işadamı olarak tanıttığı belirtildi.

Evine haciz gelen Kelkering'in 2008'e kadar oturduğu evinin açık artırmada olduğu öğrenildi.


Olay kasabada üzüntü yarattı
İstanbul'da işlenen cinayet, Almanya'daki Billerbeck kasabasında büyük üzüntü ile karşılanıyor. Az sayıda Türk'ün yaşadığı kasabada ve Kelkering'in 2008'de terkettiği evinin çevresinde dünden beri bir sessizlik hakim.

Kasabada yaşayan Türkler yaşanan acı olaya çok üzülüyor. Türkler hem komşularını hem de Türkiye'nin imajını düşünüyor: "Tabii ki insanı üzüyor böyle olaylar. Hele hele 50 cent için yapılan, daha doğrusu yapılmaması gereken bir şey." Almanlar ise cinayetle ilgili Türkiye'yi suçlamanın yanlış oyduğu kanısında: "Bu olay Türkiye'de oldu, ama Almanya'da da başına gelebilirdi. Bu adam Billerbeck'te oturuyordu burayı terketti, evi açık arttırmaya sunuldu. Büyük bir ihtimalle Türkiye'ye yeni bir başlangıç için gitti. Duyduğumuza göre saldırgan para istemiş, vermeyince de bıçakla saldırmış, bu bence bir delilik. Tabi ki onun için üzülüyoruz, ölüm her zaman kötüdür ama olayın sonucunu beklememiz gerekiyor. Türkleri bu yüzden itham edemeyiz, şunu açıkça söylemek gerekir, bu olayı tasvip etmiyorum."
Paraya önem vermezdi
Ölen Gregor Kerkeling'in evinin yanında bulunan Çin restoranının sahibi Chau Jianhua ise olayın üzüntüsünü hala yaşadığını dile getirerek, "Gregor Kerkeling bize bazen yemeğe gelirdi. Paraya pek önem vermeyen bir insandı. Dışarıdan bakınca da iyi birine benziyordu. Komşu olarak böyle bir şey duymak çok üzücü" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:09

İLGİLİ HABERLER