Gündem
  • 20.5.2022 22:36

İsveç'in büyük hainliği!.. İstediğimiz 33 teröristten hiç birisini vermedi

33 teröristten 19'unun talebi reddedildi, 5'i yanıtsız bırakıldı: SABAH o isimlere ulaştı

NATO üyeliği için başvuruda bulunan İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin son 5 yılda FETÖ ile PKK terör örgütü üyelerinin iadelerine yönelik taleplerine kayıtsız kaldı. Türkiye, bugüne kadar iki ülkeden 33 teröristin iadesini talep etti, 19'unun iade talebi reddedildi, 5'i ise yanıtsız bırakıldı. Bu da yetmezmiş gibi iade talebi istenen terör örgütü mensuplarına vatandaşlık verildi. SABAH, vatandaşlık verilen isimlere ulaştı.

NATO üyeliği için resmi olarak başvuruda bulunan İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin FETÖ ve PKK terör örgütü mensuplarının iadelerine yönelik yaptığı taleplerine kayıtsız kaldı.

dalet Bakanlığı, son 5 yılda Finlandiya'dan 6'sı FETÖ, 6'sı PKK terör örgütü mensubu olmak üzere 12 teröristin iadesini talep etti. İsveç'ten ise 10'u FETÖ, 11'i PKK mensubu olmak üzere 21 terör örgütü mensubunun iadesi talep edildi. İki ülkeden iadesi talep edilen 33 teröristten 19'unun iade talebi reddedildi, 5'i ise yanıtsız bırakıldı. Türkiye'nin iade taleplerini yerine getirmeyen Finlandiya ve İsveç, FETÖ ve PKK terör örgütü üyelerine sahip çıkarak iadesi istenen o isimlere bir de vatandaşlık verdi.

İsveç, Mehmet Sıraç Bilgin, Aysel Alhan, Aziz Turan, Ragıp Zarakolu ve Halef Tak'ın da aralarında bulunduğu PKK'nın önemli isimlerinin iadelerini reddederken, aralarında sözde İsrail imamı Harun Tokak'ın da yer aldığı Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin de iadesine yönelik taleplere karşılık vermedi.

İSVEÇ, TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINA VATANDAŞLIK VERDİ

SABAH, İsveç'ten iadesi istenen FETÖ ve PKK terör örgütü mensuplarının isimlerine ulaştı. PKK terör örgütü mensubu Mehmet Sıraç Bilgin, Aysel Alhan, Aziz Turan, Ragıp Zarakolu ve Halef Tak'ın da aralarında bulunduğu isimler Türkiye'ye iade edilmezken, bu isimlere bir de vatandaşlık verildi.

Güncellenme Tarihi : 21.5.2022 14:08

İLGİLİ HABERLER