Gündem
  • 6.3.2020 16:08

İsveç'in demokrat lideri göçmenleri sahte ilanla kandırmaya kalkıştı

Sözde demokrat lider Türkiye'ye geldi, göçmenlere broşür dağıttı: Ülkemize gelmeyin, yer yok

İsveç Demokratları Partisi'nin lideri Jimmie Akesson, Edirne'nin sınır kapısındaki göçmenlere ülkelerine gelmemesi için yazılı broşür dağıttı.

İsveç Demokratları Partisi lideri Jimmie Akesson ile Genel Sekreteri Mikael Eriksson, Edirne'nin Pazarkale Sınır Kapısı'ndaki yüzlerce göçmene broşür dağıttı.

Akesson ve Eriksson'un dağıttığı el ilanlarında da "Bize gelmeyin. İsveç dolu. Size daha fazla para veremeyiz. Konut sağlayamayız. Bu mesaj için üzgünüm" yazdığı öğrenildi.

Iraklı, Suriyeli, Faslı ve başka kökenli göçmenlerin Avrupa'ya sürekli akışından bahseden ırkçı lider, "AB'nin dış sınırlarını koruması için Yunanistan'a destek sağlamamız lazım ve aynı zamanda İsveç sınırlarını sağlama almamız lazım. 2015'te sınanan ve çöken AB'nin dış sınırlarına güvenemeyiz" ifadesini kullandı.

PAYLAŞIMLARINDA KÜSTAH AÇIKLAMALAR

Elinde broşürlerle güvenlik güçleri ve göçmenlerle konuşurken fotoğraflarını da paylaşan Akesson, "Sınırı kapatın", "2015'te göçmen krizini durdurmak için elimizden geleni yaptı, bugün yine yapabiliriz" gibi söylemler kullandı.

"BU SÖYLEDİKLERİ SAHTE"

İsveç'te avukatlık yapan Behrang Eslami ise bu durumun kabul edilmez olduğunu, Akesson'un yalan söyleyip büyük bir suç işlediğini söyledi. Eslami skandal broşürle ilgili, ''Bu kağıtta söyledikleri sahte. Bende İsveç halkının bir parçasıyım ve broşürlerde belirtilenlerin arkasında durmuyorum'' diye konuştu.

KAYNAK: HABER7

Güncellenme Tarihi : 6.3.2020 16:11

İLGİLİ HABERLER