Dünya
  • 13.8.2022 13:05

İsveç'in PKK'lı vekili panikte!.. Ölüm tehditleri alıyorum

PKK'lı vekil zor durumda, korku içinde yaşıyor...

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle NATO'ya girmek isteyen İsveç ve Finlandiya'nın talebini veto eden Türkiye, bir süre dünyanın gündeminden düşmemişti. NATO'ya girme talebiyle birlikte gündeme gelen ve İsveç'te zor günler geçiren PKK'lı vekil Amineh Kakabaveh ise flaş bir açıklamada bulunarak ölüm tehditleri aldığını ve bu nedenle de koruma tuttuğunu ifade etti.

Uzun geçen müzakelerden sonra Türkiye, masadan zaferle ayrılmıştı. Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında 3'lü momerandum imzalanmıştı.

Türkiye'nin İsveç'ten iadesini istediği isimlerden bir tanesine İsveç'ten yeşil ışık geldi. Dolandırıcılıktan iadesi istenen Okan Kale'nin Türkiye'ye gönderileceği konuşuldu.

Tüm bu gelişmelerden sonra ise terör örgütü PKK'ya verdiği destekle bilinen İsveç Parlementosu vekili Amineh Kakabaveh İsveç basınına konuştu. Kakabaveh, "Konuşmaktan korkmayan güçlü bir kadının, bu da beni bir tehdit haline getiriyor" dedi.

Bir milletvekili olarak sık sık ölüm tehdidi aldığını ifade eden Kakabaveh, "Bir vekil olarak pek çok kez tehdit edildim, bu nedenle de korumalarım var. Ancak emin olun pek çok insanın güvenliği yok" dedi. Türk vatandaşı olmadığını ve İran asıllı olduğunu ifade eden Kakabaveh, Türkiye'ye iadesinin söz konusu olmadığını dile getirdi.

Bunun yanı sıra ülkede pek çok kişinin NATO üyeliğini savunduğunu söylerken, "Bunu yaparken Kürt cemaatini otobüsün önüne atmamalıyız" dedi.

Güncellenme Tarihi : 13.8.2022 12:07

İLGİLİ HABERLER