Gündem
  • 23.7.2009 14:35

İSVEÇLİ BAKAN RUM’U ŞOKE ETTİ

AB Dönem Başkanı İsveç’in Dışişleri Bakanı Carl Bildt, “KKTC işgal altında” diyen Avrupa Parlamentosu’ndaki Rum ve Yunan miletvekillerine, “Türk askeri Atina’daki cunta yüzünden geldi” cevabını verdi.

Bildt, milletvekillerinin ısrarla “Türkiye Rum gemilerine limanlarını açmıyor” demesi üzerine ise “AB sözlerini tuttu da Türkiye limanlarını açmadı mı” diye sordu.


TARİH DERSİ VERDİ

İsveçli Bakan Bildt, Türkiye’nin bir AB üyesini işgal ettiğini söyleyen bir milletvekiline 1974 öncesini hatırlatarak şöyle dedi: “O dönemde (Albay Yorgo) Papadopulos Atina’da cunta lideriydi. Atina’daki cunta Kıbrıs’taki bir dizi olayı başlattı ve buna (KKTC’deki Türk askerine) neden oldu. Gerçek böyle. AB üyelerinde cunta olmaz.” AB’NİN DE TAAHHÜTLERİ VAR Kıbrıs konusunda AB’nin aldığı tek kararın Türkiye’nin limanlarını açmasını ilgilendirmediğini anlatan Bildt, AB’nin aldığı tüm kararları inceleyeceklerini ve “tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesi için neler yapılabileceğine karar vereceklerini” belirtti. Bildt, bu şekilde dolaylı olarak Annan Planı’nı kabul eden KKTC’ye AB’nin doğrudan ticaret başta olmak üzere izolasyonları kaldırma taahhüdünü hatırlattı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER