Dünya
  • 1.11.2016 00:10

İtalya 70 santim çöktü

İtalya'nın Norcia kentinde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışmaları sürerken, zeminin 70 santimetreye kadar çöktüğü bölgedeki evsizlerin durumu belirsizliğini koruyor.

İtalya'da 6.5 büyüklüğünde deprem 8 İtalya'da 36 yıldır kaydedilen en şiddetli sarsıntı olan Norcia kentindeki 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışmaları ve evsizlerin durumuna çözüm bulma tartışmaları devam ediyor. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü'nün açıkladığı bilgiye göre, depremin meydana geldiği bölgede zeminde 25 ile 70 santimetre arasında çökmeler tespit edildiği bildirildi.

EVSİZLER KENTİ TERK ETMEK İSTEMİYOR

Norcia'da yaşayan çok sayıdaki evsiz kişi, şiddetli sarsıntıda evi yıkılmasına ya da güvenlik sebebiyle girilemez duruma gelmesine karşın bölgede kurulacak çadır kentlerde kalmak istiyor.

Renzi: 1980'den beri en şiddetli deprem

Başbakan Matteo Renzi, Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada, bölgeye en kısa zamanda prefabrik evleri kurarak depremzedeleri buraya yerleştirmek için çalıştıklarını söyledi. Öte yandan, şu ana kadar 15 bin depremzedeye yardım edildiği belirtildi.

700'ÜN ÜZERİNDE ARTÇI SARSINTI KAYDEDİLDİ

Bölgede, dünkü depremin ardından 700'ü aşkın artçı sarsıntı kaydedildiği de basına yansıdı. Şiddetli sarsıntının ardından kent merkezi harabeye dönerken, tarihi San Benedetto Katedrali'nin ön cephesi dışında neredeyse tamamı yıkıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 1.11.2016 00:24

İLGİLİ HABERLER