Spor
  • 12.5.2022 02:17

İtalya Kupası’na Hakan Çalhanoğlu damgası!

İtalya'da sezonun en önemli maçlarından birisi Juventus ile Inter arasında oynandı. Bu sezon Milan ile girdiği şampiyonluk yarışında avantajını rakibine kaptıran Inter, İtalya Kupası finalinde Juventus ile karşılaştı. İtalya'da beklentilerin altında kalan bir sezon geçiren Juventus, taraftarlarına bir kupa hediye etmek isterken buna milli yıldız Hakan Çalhanoğlu engel oldu. Karşılaşmadan 4-2 galip ayrılarak İtalya Kupası'nı kazanan Inter'de maçın kahramanlarından birisi Hakan Çalhanoğlu oldu.

İtalya futbolunun en büyük takımları arasında yer alan Juventus ve Inter, İtalya Kupası finalinde karşı karşıya geldi. 90 dakikası 2-2 sona eren maç, uzatmalarda Inter'in 4-2'lik üstünlüğüyle tamamlandı. Inter, bu sonuçla kupaya uzandı.Sezonun en önemli maçlarından birisi olan kritik karşılaşmaya, milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu damga vurdu.

İtalya Kupası finaline hızlı başlayan Inter, henüz 6. dakikada Nicolo Barella ile gol perdesini açtı ve 1-0 öne geçti.Inter'in golüne ilk yarıda karşılık veremeyen Juventus, ikinci yarıya fırtına gibi başladı.

İkinci devrenin hemen başında 50. dakikada Alex Sandro ile 1-1'i yakalayan Juventus, rüzgarı arkasına aldı.52'de ise bu kez sahneye yıldız golcü Dusan Vlahovic çıktı ve takımını 2-1 öne geçirmeyi başardı.İkinci yarının başında bir şok yaşayan Inter, Juventus'un üst üste gelen gollerine karşılık vermekte zorlandı.

Dakikalar 78'i gösterdiğinde ise Lautaro Martinez, ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve maçın hakemi Paolo Valeri, penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı atışında topun başına geçen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, topu öyle bir noktaya vurdu ki kalecinin işini zora soktu.Mattia Perin'i sahada çaresiz gösteren milli yıldız, takım arkadaşlarıyla birlikte müthiş bir sevinç yaşarken, maçı uzatmalara götürdü.

Uzatmalarda oyuna ağırlığını koyan Inter, 99. dakikada Perisic'in penaltı golüyle skoru 3-2'ye getirdi ve şampiyonluk kapısını araladı.

Yine uzatmalarda Perisic sahneye çıktı ve uzaklardan yaptığı nefis vuruşla skoru 4-2 yapmayı başardı.Inter, Juventus'u 4-2 mağlup ederek İtalya Kupası'nda mutlu sona ulaştı. Maçı uzatmalara götüren golü atan Hakan Çalhanoğlu ise karşılaşmanın kahramanlarından birisi oldu.

HOCASI ÖVGÜYLE BAHSETTİ

İtalya Kupası finali öncesi açıklamalarda bulunan Inter Teknik Direktörü Simeone Inzaghi, Hakan Çalhanoğlu'ndan övgüyle bahsetti.Inzaghi, milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun bu sezonki performansını şöyle değerlendirdi:"Çalhanoğlu, çok iyi bir sezon geçirdi. Takım değiştirdi bununla beraber kulübe hemen uyum sağladı. Niteliklerini ve becerilerini göstererek, takımı için en iyisini yaptı. O tam bir oyuncu. İyi işler çıkardı daha da çıkaracak çünkü çalışmayı seviyor."

 

Güncellenme Tarihi : 12.5.2022 02:23

İLGİLİ HABERLER