Gündem
  • 2.4.2020 11:06

İtalya ve İspanya'dan Türkiye'ye yardım teşekkürü yağıyor

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü'nden Türkiye'ye teşekkür! "Gösterdiğiniz dayanışmayı hiç unutamayacağız."

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor'den Türkiye'ye teşekkür. Coronavirüs ile mücadele kapsamında İspanya ve İtalya'ya tıbbi malzemeler gönderen Türkiye'ye teşekkür eden Amor, "Gösterdiğiniz dayanışmayı hiç unutamayacağız." ifadesini kullandı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye'nin İspanya'ya yolladığı tıbbi malzemeler için teşekkür ederek, "Gösterdiğiniz dayanışmayı hiç unutamayacağız." ifadesini kullandı.

İspanyol kökenli Sanchez, Twitter'dan "Türk hükümetine ve halkına İspanya'ya önemli tıbbi malzeme gönderdiği için teşekkür ederim." paylaşımında bulundu.

"TEŞEKKÜR EDERİM"

Türkiye'nin İspanya kadar Kovid-19'dan etkilenmemesini umduğunu belirten Sanchez, paylaşımında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu etiketledi ve Türkçe olarak "Teşekkür ederim" ifadesine yer verdi.

Milli Savunma Bakanlığına ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkanlarla üretilen çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri, Kovid-19'la mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait uçakla İtalya ve İspanya'ya gönderilmişti.

Çavuşoğlu'ndan, İtalyan mevkidaşı Di Maio'nun teşekkürüne "Dost kara gün içindir" yanıtı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele çerçevesinde İtalya'ya tıbbi malzeme desteğinde bulunan Türkiye'ye teşekkür eden İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio'ya, "Dostlar kara günler içindir" mesajını gönderdi.

İKİ MEVKİDAŞ TELEFONDA DA GÖRÜŞTÜ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu ve Di Maio, telefonda da görüştü.

Di Maio'nun talebi üzerine yapılan görüşmede, Di Maio'nun Kovid-19'la mücadelede gösterdiği dayanışma için Türkiye'ye teşekkür ettiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığına ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkanlarla üretilen çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri, Kovid-19'la mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait uçakla İtalya ve İspanya'ya gün içinde gönderilmişti.

Başkan Erdoğan'dan İtalya Başbakanı Conte'ye mektup

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’ye yazdığı mektup İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio’ya teslim edildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'ye yazdığı mektup iletilmek üzere İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio'ya teslim edildi" denildi.

Türkiye'den İtalya'ya tıbbi malzeme yardımı! İtalyan çocuktan duygulandıran teşekkür!

Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki fabrika ve dikimevlerinde üretilen maske, tulum ve dezenfektanların olduğu askeri kargo uçağı İtalya'ya ulaştı. Avrupa'da corona virüs salgınından en çok etkilenen ülke olan İtalya'ya Türkiye'den gönderilen tıbbi malzemeler için 10 yaşındaki İtalyan çocuk teşekkür mesajı yolladı. 10 yaşındaki çocuk mesajında "Türk halkına ve Türk devletine İtalya’ya yaptıkları bu yardım için teşekkür etmek istiyorum. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Türk halkı" idadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki fabrika ve dikimevlerinde üretilen maske, tulum ve dezenfektanlar, askeri kargo uçağıyla İtalya'ya ulaştı. Malzemelerin ulaşmasının ardından Milano'da yaşayan Ernest Gabrielle Scrocchi isimli 10 yaşındaki çocuk, Türkiye'ye duygu dolu teşekkür mesajı yolladı.

DUYGULANDIRAN MESAJ!

Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki fabrika ve dikimevlerinde, koronavirüs salgınına karşı maske, tulum, yüz maskesi, göz maskesi ve dezenfektan üretildi. Bakanlık bünyesinde yerli ve milli imkanlarla üretilen malzemelerin, koronavirüs salgını ile mücadele eden İtalya'nın ihtiyaçları doğrultusunda, askeri uçakla İtalya'nın başkenti Roma'ya gönderildi. Malzemelerin ulaşmasının ardından Milano'da yaşayan Ernest Gabrielle Scrocchi isimli 10 yaşındaki çocuk, Türkiye'nin İtalya'ya yardımlarından dolayı duygu dolu bir video yayımladı. Scrocchi videoda, "Türk halkına ve Türk devletine İtalya'ya yaptıkları bu yardım için teşekkür etmek istiyorum. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Türk halkı" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 2.4.2020 12:12

İLGİLİ HABERLER