Dünya
  • 30.10.2016 09:04

İtalya'da 6.6 büyüklüğünde deprem oldu

İtalya'nın Perugia kenti yakınlarında 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde bazı binalar yıkılırken, can kaybı bildirilmedi. Yaralılardan birinin durumunun ciddi olduğu açıklandı. Arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan olup olmadığını araştırıyor. Deprem sırasında yaşadıklarını anlatan bir belediye başkanı, "Otomobilimde uyuyordum. Cehennemi gördüm" dedi.

Son Dakika: İtalya günlerdir üst üste yaşanan depremlerle sarsılıyor. Ülkenin orta bölgeleri bugün de 6.6 büyüklüğünde bir depremle sallandı. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin merkez üssünün, Perugia kentine 68 kilometre uzaklıkta olduğunu belirtti.

USGS, daha önce 7.1 diye açıkladığı depremin büyüklüğünü 6.6 olarak güncelledi. USGS, depremin derinliğini de 108 kilometreden 10 kilometreye indirdi. AnadoluAjansı'nın haberine göre, İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 6.5 olarak duyurdu.

İtalyan sivil savunma yetkilileri, depremin etkisiyle bazı binaların yıkıldığını açıkladı. Depremde Norcia kasabasındaki tarihi St. Benedict Bazilikası büyük hasar gördü.

Son dakika haberi: İtalyada 6.6 büyüklüğünde deprem

Yetkililer, depremden etkilenen bazı kasaba ve köylerin hali hazırda 24 Ağustos'taki 6.2'lik sarsıntıda büyük oranda yıkılmış olduğunu hatırlattı.

Bölge geçen Çarşamba günü de iki depremle sarsıldığı için birçok insan, önlem amacıyla otomobillerinde uyuyordu. Bazıları ise başka bölgelerdeki sığınak ya da otellere tahliye edilmişti. Yaşanan son depremin ardından konuşan yetkililer, bu durumun, birçok insanın hayatını kurtarmış olabileceğini belirtti.

Depremin vurduğu kasabalardan Ussita'nın belediye başkanı Marco Rinaldi, "Her şey çöktü. Ortalığı toz bulutu kapladı. Tam bir felaketti... Ben otomobilimde uyuyordum. Cehennemi gördüm" dedi.

Yetkililer, şu ana kadar can kaybı bildirilmediğini, yaralılardan birinin durumunun ciddi olduğunu açıkladı.


Depremde büyük hasar gören tarihi St. Benedict Bazilikası

ROMA'DA DA HİSSEDİLDİ

Norcia kasabasının altı kilometre kuzeyinde gerçekleşen deprem, İtalya'nın başkenti Roma'da da hissedildi.

Merkez üssüne 120 kilometre uzaklıktaki Roma'da metro hattı, altyapısal güvenlik kontrolleri için geçici olarak kapatıldı.

Depremin hissedildiği bölgelerde, yerel saatle 07.40'ta (TSİ 09.40) meydana gelen sarsıntı nedeniyle halk, cadde ve meydanlarda toplandı.


Rieti kentindeki bir hastaneden tahliye edilen kişiler

Rainews24 kanalının haberine göre, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, depremin ardından Sivil Savunma Başkanı Fabrizio Curcio ile görüştü.

YAKLAŞIK 300 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İtalya'nın orta bölgeleri geçen Çarşamba gübü 5.5 ve 6.1 büyüklüğünde iki depremle sarsılmıştı.

Bölgede 24 Ağustos'ta medyana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremde ise yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetmişti.

Güncellenme Tarihi : 30.10.2016 11:34

İLGİLİ HABERLER