Gündem
  • 3.4.2020 21:49

İtalya'da korona ile mücadelede robotlar devreye girdi

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği ülkelerden birisi olan İtalya, sağlık çalışanlarının kişisel mesafelerini korumak amacıyla koronavirüs hastalarının başında özel robotlar bulundurma kararı aldı.

Tüm dünyayı derinden etkileyen koronavirüs salgını pek çok ülkede hayatı durma noktasına getirirken, salgının en çok etkilediği ülkelerden biri olan İtalya'dan ilginç bir hamle geldi. İtalya, sağlık çalışanlarının koronavirüs hastalarıyla olan mesafelerini koruyabilmeleri amacıyla hastaların başında özel robotlar bulundurma kararı aldı.

İtalya'da koronavirüsle mücadelede robotlar devreye girdi

"Doktorları büyük ölçüde rahatlatacak"

4 binden fazla sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığı ve 66 doktorun bu virüs nedeniyle hayatını kaybettiği İtalya'da, koronavirüs testi pozitif çıkan hastaların başında duracak 'Tommy' isimli özel robot ile birlikte, hastaların hayati değerleri kontrol edilecek ve takip edilen bilgiler robot aracılığı ile rapor haline getirilip sağlık çalışanlarına iletilecek. Ayrıca, robotun üzerinde bulunan dokumatik ekranlar, sadece acil durumlarda hastaların doktorlara ulaşabilmesini kolaylaştıracak, bu sayede doktor ve hemşirelerin büyük ölçüde rahatlaması ve kişisel mesafelerinin korunması sağlanacak.

 

Güncellenme Tarihi : 3.4.2020 19:54

İLGİLİ HABERLER