Gündem
  • 28.4.2007 14:13

İTALYA'DA PKK TÜRKLERE SALDIRDI : 1'İ AĞIR 5 YARALI

MODENA  - İtalya'nın Modena şehrinde dün akşam saatlerinde terör örgütü PKK yandaşlarının saldırısına uğrayan Türk işçilerden 5'inin yaralandığı belirtildi.


İsminin açıklanmasını istemeyen bir Türk işçi yaptığı açıklamada, dün 19.30 sıralarında terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyan bir grubun sopa ve bıçaklarla 12 Türk işçisine saldırdığını söyledi. Sözkonusu işçi, yaralanan 5 kişiden birinin komaya girdiğini ve Modena Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındığını belirtti. Diğer işçilerin ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu oldukları ifade edildi.


Bu arada, İtalyan polisinin bir saldırganı yakalayarak gözaltına aldığı, diğer saldırganların ise olay yerinden kaçtıkları belirtildi. Ayrıca Türk işçilerin de ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldüğü kaydedildi.


Diğer taraftan, perşembe günü İtalya'nın kurtuluş yıldönümü kutlamaları sırasında bir grup göstericinin Türk bayrağı ve Türkiye'ye hakaret ettiği ve müdahele etmek isteyen Türk gençlerinin İtalyan polisi tarafından engellendiği ifade edildi. Saldırının bu olayla bağlantılı olabileceği belirtiliyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:41

İLGİLİ HABERLER