Dünya
  • 7.8.2018 00:02

İtalya'daki korkunç patlama

 İtalya'nın Bologna şehrindeki havalimanında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın havalimanı yakınlarında bir tankerin patlaması nedeniyle gerçekleştiği belirtildi. Olayda en az 2 kişi hayatını kaybetti, 14'ü ağır 60'ın üzerinde kişi de yaralandı..

İtalya'nın kuzeyindeki Bologna kentinde bir otoyolda yaşanan kaza sonucu büyük bir patlama meydana geldi.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Bologna'da A1 otoyolunu A14'e bağlayan Casalecchio'da meydana gelen patlamada en az 2 kişi hayatını kaybederken, 14'ü ağır olmak üzere 60'dan fazla kişi yaralandı.

Yaralılar arasında, bölgede yaşanan bir diğer kazanın ardından trafiği idare eden 11 jandarma ve 2 polis memurunun da bulunduğu aktarılırken olayda ölü ve yaralı sayısının artabileceği belirtiliyor.

10 ARAÇ PATLADI

Yanıcı madde taşıyan bir kamyonla birkaç arabanın kaza yapmasıyla meydana gelen olayda, kazanın olduğu yere yakın bir otomobil satış bayisindeki araçların alev almasının ardından patlamalar yaşandı.

Olayda yaklaşık 10 aracın patladığı tahmin ediliyor.

Otoyol üst geçidinin bir kısmının çöktüğü belirtilirken, bölgede hala alevlerin olduğu ve müdahalenin sürdüğü aktarıldı.

BÖLGEDEN 'UZAK DURUN' UYARISI

Bologna polisinin sosyal medyadaki Twitter hesabı üzerinden olaya ilişkin yapılan açıklamada, "Otoyolda meydana gelen bir kaza sebebiyle, Via Marco Emilio Lepido'da bir patlama oldu ve yangın çıktı. Hem otoyol hem de Borgo Panigale bölgesi trafiğe kapatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kaza ve patlamadan etkilenenleri kurtarmak için gerekli çalışmaların yürütüldüğü belirtilen açıklamada, Borgo Panigale bölgesinden uzak durulması uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, bölgenin hem araç hem de yaya geçişine kapatıldığı vurgulandı.

 

Güncellenme Tarihi : 8.8.2018 00:59

İLGİLİ HABERLER