Gündem
  • 16.10.2021 13:20

İtalyan Büyükelçisi Casa Italia’nın Yeni Etkinlik Merkezini Açtı

İtalyan Büyükelçisi Casa Italia’nın Yeni Etkinlik Merkezini Açtı

Ankara’nın İtalya Büyükelçisi Massimo Gaiani Casa Italia Kültür Merkezi’nin yeni etkinlik merkezi ve kütüphanesini ziyaret etti. Pandemi nedeniyle davetlilerin olduğu bir açılış töreni sonraya bırakılan Etkinlik Merkezinde, Büyükelçi ve İtalya Dostluk Derneği yetkilileri ve Casa Italia görevlilerinin olduğu gayrı resmi törende konuşan Büyükelçi Gainai; “Pandemi koşullarına rağmen Ankara’ya yeni bir konferans salonu kazandırılmış olmasından ve Ankara’nın tek İtalyanca kütüphanesinin yeni bir mekana kavuşmuş olmasından duyduğu memnuniyeti” ifade etti. Kuzgun Sokak 95 numarada yer alan kütüphanenin yanı sıra, pandemi koşullarına uygun olarak hibrid konferanslar düzenlenebilecek şekilde tasarlandı. Böylece katılımcılar İtalya başta olmak üzere diğer ülkelerden gelen konukları hem internet üzerinden hem de canlı olarak dinleme olanağına kavuşacaklar.

İtalya Dostluk Derneği - Associazione di Amicizia Italia - Macar Dostluk  Derneği Başkanı, Barolar Birliği Önceki Genel Sekreteri Av. Güneş Gürseler Casa  Italia'yı ziyaret etti. | Facebook

İtalya Dostluk Derneği’nin Ankara’da İtalya’nın kültür merkezi olarak hayata geçirdiği Casa Italia 4 yıldır film gösterimleri, konferanslar, açık dersler, kitap ve konuşma kulüpleri gibi pek çok etkinlik düzenliyor. Casa Italia Ankara’daki İtalyanlar ve İtalyan diline ve kültürüne ilgi duyan herkes için verdiği hizmetlerine şimdi de İtalyanca kütüphane ve etkinlik/konferans salonu ile yeni bir soluk katmış olacak.

Büyükelçi Gaiani’nin yanı sıra İtalya Dostluk Derneği Başkanı Av. Musa Toprak, AÜ DTCF İtalyan Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevin Özkan’ın da hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Av. Toprak; “pandemi nedeniyle davetli çağıramadıklarını, büyük bir açılış etkinliği yerine az sayıda katılımcının olacağı etkinlikler serisi yapmayı tercih ettiklerini bildirdi ve ilk etkinliğin yakında Dernek yayınları arasından çıkacak olan Geçmişten Günümüze İtalyan Edebiyetı ve Yazarları adlı kitabın tanıtımı için olacağını duyurdu.” Büyükelçi Gaiani, İtalya Dostluk Derneği Başkanı Toprak ile birlikte yeni etkinlik yılının ve yeni etkinlik merkezini kutlamak için açık havada pasta kestiler. Büyükelçi önümüzdeki dönemde de bu merkezin Ankara’da İtalyan kültürünün merkezi olması için destekçi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 16.10.2021 13:23

İLGİLİ HABERLER