Yaşam
  • 3.11.2010 15:52

İTFAİYECİLERDEN ÖRNEK MÜDAHALE

Organize Sanayi Bölgesi 7. Cadde No: 22'de bulunan kamyon kasası imalathanesinde, kaynak çalışması sırasında yangın çıktı. İmalathanedeki malzemelere sıçrayan yangın kısa sürede büyüdü. Yangına ilk müdahaleyi işçiler yaptı. Alevleri kendi imkanlarıyla söndürmeye çalışan işçilerden Murat Çarpar, Mustafa Yalçın, Rıza Cansever, Mehmet Özlü ve Ayhan Timur Alay, yoğun duman nedeniyle zehirlendi. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. Zehirlenen işçiler ise, arkadaşları tarafından yere yatırıldı.

İtfaiye ekipleri bir yandan yangını söndürmek için çabalarken, bir yandan da dumandan etkilenen işçilere müdahale etti. Yere yatırılan işçilere oksijen maskesi takarak nefes almalarını sağlayan itfaiyeciler, yakındaki bir marketten temin ettikleri yoğurdu da işçilere yedirmeye çalıştı. Bu sırada bir itfaiyeci, zehirlenen işçiye "Aç bakayım ağzını kocaman" diyerek yoğurt yedirdi.

Sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından işçiler çevredeki hastanelere götürüldü. Yangın tamamen söndürülürken, yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine kurulu 2 katlı binada büyük hasar meydana geldi.

İşçi Turan Tuna, "Biz de içerideydik. Alev çıktığını gördük. Kaynak yaparken elyaf alev almış. Herhangi bir patlama olmadı. Arkadaşlarımız zehirlendi. Biz de içerideydik ve kaçtık" dedi.

HAKKI ÖZ-METİN BAŞAR-İSTANBUL

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 02:14

İLGİLİ HABERLER