Dünya
  • 25.10.2005 00:51

İTİRAF EDENE FAHİŞEYLE SEKS!..

ABD'nin Küba'daki Guantanamo Üssü'ndeki Amerikalı askerlerin, Avustralyalı bir tutsağa, bilgi vermesi karşılığında bir fahişeyle birlikte olmasını teklif ettiklerini iddia edildi.


Eskiden ABD Ordusu'nda din görevlisi olarak bulunan James Yee, Avustralya'nın ABC televizyonuna açıklamada bulunurken, Guantanamo'da görevli bulunduğu dönemde, yaklaşık 4 yıldır bu üste tutulan 30 yaşındaki Avustralyalı David Hicks ile defalarca görüştüğünü söyledi.


Hicks'in, "Amerikalı askerlerin, kendisine bilgi vermesi karşılığında bir fahişeyle birlikte olmasını teklif ettiklerini" söylediğini kaydeden Yee, Avustralyalı esîrin bu teklifi hakâret olarak gördüğünü ve reddettiğini belirtti.


Guantanamo'ya 2002 yılında gelen ilk esirler arasında yer alan, Afganistan'daki Taliban rejimi ve El Kaide örgütüyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle resmen suçlanan Hicks'in dâvâsı 18 Kasım'da başlayacak.


Guantanamo'da yüzbaşı olarak görev yapan James Yee hakkında da casusluk yaptığı gerekçesiyle dâvâ açılmış, Yee, 76 gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER