Ekonomi
  • 29.5.2013 19:17

İTO ve İSO'ya yeni başkan

İTO'nun 22 Mayıs'ta yapılan Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimleri ile oluşan 19. Dönem Meclisi, Oda'nın dört yıl görev yapacak yeni yönetimini belirlemek için İTO Meclis Salonu'nda bir araya geldi.

İstanbul'daki 81 Meslek Grubu'nu temsil eden 248 İTO Meclis Üyesi, yeni dönemin Yönetim Kurulu Başkanını, Yönetim Kurulu Üyelerini, TOBB Delegelerini ve Disiplin Kurulu Üyelerini seçti. Saat 17.00’da sona eren seçim sonuçlarına göre 211 oy alan İbrahim Çağlar, yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu. İstanbul iş dünyasının gelecek dört yılına Çağlar ve ekibi yön verecek.

İbrahim Çağlar, oylama sonucunda yaptığı teşekkür konuşmasında, bugüne kadar hizmet edenlerin tecrübesini daha farklı birimlerde değerlendirme düşüncesiyle yeni bir yönetim belirlediklerini söyledi.

Önlerinde yoğun bir çalışma süreci olduğunu belirten Çağlar, "335 bin üyemizin sesini duyacağız. Onların beklentilerine yönelik üye odaklı çalışma  birinci hedefimiz olacak. Hükümetimizl, vilayetimizle, büyükşehir ve tüm belediyelerimizle, oda ve borsamızla işbirliği içinde çalışacağız. Dünya ve kendi üyelerimizle mesafeleri kapatan bir yaklaşım içinde olacağız" dedi.

İTO seçiminin İstanbul'un fethi olan 29 Mayıs'a rastladığına işaret eden Çağlar, "Fatih Sultan Mehmet dünyanın en büyük girişimcilerindendir, gençtir, meydan okuyucudur,  değişimcidir. Yüzyıllar sonra onun özelliklerini hayata geçirmek boynumuzun borcudur. Ticaret Odamızı kuran Sultan 2. Abdulhamit'in mirasına sahip çıkmak da boynumuzun borcudur" diye konuştu.

İTO'nun geçen dönem başkanı Murat Yalçıntaş ise seçimleri İTO'ya yakışan bir vakurlukta gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Yalçıntaş, “Bizler bu bayrağı bugüne kadar taşıdık, arkadaşlarımıza devrettik. İnanıyorum ki bu dönem görev alan arkadaşlarımız bu hizmet bayrağını çok daha ilerilere götüreceklerdir" yorumunda bulundu. 

İbrahim Çağlar'ın 10 kişilik yönetim kurulunda, "Dursun Topçu, Gökhan Murat Kalsın, Hasan Erkesim, Hakan Orduhan, İlhan Soylu, Ebubekir Sıddık Koyuncu, Öznur Değirmenci, Öztürk Oran, Servet Samsama, Fahrettin Basiloğlu" yer aldı.

İSO'nun yeni başkanı Bahçıvan oldu
İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) yeni başkanı Erdal Bahçıvan, İSO'nun sanayinin nöbetçi eczanesi gibi davranmak zorunda olduğunu söyledi.

İSO Odakule'de gerçekleştirilen seçimlerden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçıvan, son yapılan düzenlemelerden sonra oda bünyesinde 46 meslek komitesi olduğunu belirtti.

İSO gibi bir kurumda seçimlere 2-3 gün kala adaylık açıklanmasını doğru bulmadığını belirten Bahçıvan, son seçimlerin değişimin ilk görüntüsü olduğunu dile getirdi.

Seçimin stresinden dolayı bir takım ileri geri konuşmalar olabileceğini aktaran Bahçıvan, sözlerine şöyle devam etti:

"Ama herşey kamuoyunun önünde cereyan etti. Geçmiş dönemde görev yapan Tanıl Küçük bey, uzun yıllardan beri sanayi odasından arkadaşımdır. Sanayi odasına hizmetleri için teşekkür ediyorum.

Artık bundan sonrasına bakacağız. Temel olay İstanbul Sanayi Odası'nı Türkiye'de sanayinin en güçlü lobisi haline getirebilmek. Bu marka bunu hak ediyor. Biz Türkiye'de sanayii düşünen, sanayiciyi düşünen, sanayii düşündüren, sanayiciyi düşündüren bir iletişim ve düşünce yumağı oluşturmak durumundayız."

-"40-50 yıl vadeli projelerimiz olacak"-

İSO Başkanı Bahçıvan, İSO'nun sanayinin nöbetçi eczanesi gibi davranmak zorunda olduğunu söyledi.

" 'İnsanlar sanayi odası ne yapar'ı bize sormamalı" diyen Bahçıvan, fikirlerle, projelerle sanayiyi düşündüreceklerini, Türk sanayisine uzun vadeli katkı yapacak projeler ortaya koyacaklarını,  40-50 yıl vadeli projeleri olacağını ifade etti.

Yönetim kurulunu sektör dağılımını dikkate alarak yaptıklarına dikkati çeken Bahçıvan, şunları kaydetti:

"Yönetim Kuruluna ilk defa enerji sektörünü temsil eden bir sanayici girdi. Sektörlerinde, sivil toplum örgütlerinde yönetici olan arkadaşlarımız da yönetimde var. Meclis üyesi, yönetim kurulu üyesi ve meclis başkanı olarak İSO'da 27 yıldır hizmet veriyorum. 27 yıllık sorumluluğun sonucunda aday olmaya karar verdim.

İSO markasına yakışır bir seçim oldu. Ben her zaman İSO'nun güçlü bir marka olduğuna inandım. Meclis başkanlığına bir bayan arkadaşımızın seçilmesi de beni sevindirdi. Zeynep hanımla uyumlu bir çalışma yürüteceğimize inanıyorum." 

-Okyay, İSO tarihindeki ilk kadın Meclis Başkanı

İSO'nun yeni başkanının Erdal Bahçıvan olduğu seçimlerde, İSO Meclis Başkanlığı'na da Zeynep Bodur Okyay seçildi. Tek aday olarak seçime giren Okyay, 104 üyenin 91'inin oyunu alarak İSO'nun yeni meclis başkanı oldu.

Okyay'ın İSO'nun tarihindeki ilk kadın Meclis Başkanı olduğu seçimlerde, Meclis Başkan Yardımcılıklarına İsmail Gülle ile Hasan Büyükdede, Katip Üyeliğe de Serdar Urfalılar seçildi.

Öte yandan İSO seçimlerinden TOBB'a 24 delege gitti.


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:55

İLGİLİ HABERLER