Dünya
  • 26.6.2010 19:44

ITRİ: "İSRAİL BÖLGEDE BARIŞI BALTALAYAN TARAF"

ŞAM - Suriye Başbakanı Naci Itri, Türkiye'nin, tüm dünyaya İsrail'in bölgede barış çabalarını baltalayan taraf olduğunu gösterdiğini söyledi.
Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Halep'te düzenlenen "Suriye-Türkiye ilişkileri ve Gelecek" konulu sempozyumun açılış konuşmasını yapan Itri, Türkiye'nin Arap davalarına (Filistin sorunu) yaklaşımını takdirle karşıladıklarını belirterek, "Türkiye'nin Suriye-İsrail dolaylı barış görüşmelerinde oynadığı arabulucu rolünü takdir ediyoruz. Türkiye, tüm dünyaya İsrail'in bölgede barış çabalarını baltalayan taraf olduğunu göstermiştir" dedi.
"Türkiye'nin bu tutumunun ve rolünün Suriye tarafından desteklendiğini" belirten Itri, Suriye'nin BM'den, İsrail'in Gazze'ye yardım filosuna saldırısını araştıracak bir soruşturma komisyonu kurulmasını ve Gazze ablukasının kaldırılması için gösterilen çabanın yoğunlaştırılmasını istediğini hatırlattı.
Itri, Türkiye ile Suriye arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin önündeki engellerin kaldırılması için cesur kararlar alınması ve hızlı icraatlarda bulunulması gerektiğini belirterek, "İki ülke arasındaki işbirliğine güç katmak için ilişkilerimizi resmi düzeyden halk düzeyine de indirmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Sempozyuma Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Asistanı Hasan Türkmeni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Danışmanı Erşat Hürmüzlü ile çok sayıda Suriyeli ve Türk yetkili katıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:31

İLGİLİ HABERLER