Dünya
  • 20.11.2016 09:03

Ivanka Trump: Babamın gölgesinde kalmam

İsmi, fiziği annesi Ivana’ya benzese de o kesinlikle babasının kızı. Hakkında şimdiden ‘Amerika’nın ‘gizli’ yeni first lady’si’ deniyor. Seçim kampanyasında babasının sağ kolu olan Ivanka Trump, yeni dünya düzeninde söz sahibi olarak ilk adımlarını atmaya başladı. İşte Ivanka’nın bilinmeyenleri...

Bazen insanların sizi ciddiye almaması çok daha iyidir hayatta. Sizi ciddiye almayanları, beklemedikleri şekilde yenebilirsiniz. Açıkçası ben ciddiye alınmamayı tercih ederim.” Bu sözler, Ivanka Trump’ın 2009’da kaleme aldığı ‘The Trump Card’ adlı kitaptan... Cesur ve güzel Ivanka, seçim kampanyası döneminde birçoğu tarafından ‘ciddiye alınmayan’ babasının, şu anda dünyanın en güçlü adamı konumuna gelmesini -belki de- bu stratejiyle sağlayan isimlerden. Fazla değil, birkaç hafta önce hakkında ‘Trump’ın boyun eğen kadınlarından biri’ şeklinde başlık atılırken, şimdi sarayı andıran Trump Tower’ın 100 milyon dolarlık çatı katında, babasıyla birlikte Japonya Başbakanı’nı ağırlıyor. “Babam başkan olursa asla yönetici kadroda yer almayacağım” sözü şimdiden geçerliliğini yitirirken hemen bakalım: Kimdir bu Ivanka Trump?

 

Ivanka Trump: Babamın gölgesinde de ışıldarım

 

1981 doğumlu Ivanka, manşetlerdeki yerini henüz dokuz yaşında, anne-babasının boşanma arifesinde aldı. Donald Trump, Marla Maples ile olan ilişkisinin diyeti olarak, Ivana Trump’a 20 milyon dolarlık tazminat öderken gözler üzerindeydi. Amerikan GQ dergisine verdiği bir röportajda o günleri şöyle anlattı: “Paparazziler okulumun çıkışında beklerdi. Arkadaşlarım ‘Gerçekten baban bunları yaptı mı’ diye sorardı. Olsun, böylelikle güçlü olmayı öğrendim.” Annesinin ‘mesafeli ol’ uyarısına rağmen gizlice okul hademesinin odasından babasını günde beş kez araması, daha o yaşta bağlılığının göstergesi.

“Sıradan olan her şey beni öldürür.” Bu sözleri sarf eden Ivanka,  15 yaşında tabloidlerden moda dergilerine sıçradı. Önce ‘Seventeen’ dergisinin kapak kızı oldu. Tommy Hilfiger’ın reklam kampanyasında, Versace podyumunda yer aldı. Ama Donald Trump, 1997’de New York Times’a verdiği röportajda kızı çok para kazansa da bu duruma hiç sıcak bakmadığını söyledi. Ivanka da, İngiliz The Guardian’da yer alan bir makaleye göre modellik kariyerini “Mankenler hayatınızda görebileceğiniz en cadaloz, manyak insanlar” diyerek sonlandırdı.

20 yaşında yapımcı Bingo Gubelmann ile birlikte oldu. İlişkileri üç yıl sürdü. Ayrılınca, teselliyi bisiklet şampiyonu Lance Armstrong’da aradı.

Eğitim hayatı boyunca ‘sınıfın çalışkan kızı’ oldu. 2004’te Pensilvanya Üniversitesi’nde İktisat Bölümü’nü dereceyle bitirdi. Mezun olduktan sonra aile imparatorluğuna ‘yokum’ dedi, soyadından soyutlanmak için emlakçı Bruce Ratner’ın firmasında çalıştı. Bir yıl sonra, aile işine şu gerekçeyle döndü:  “Hayatım boyunca soyadımızın gölgesi altında kalmaktan korktum. Sonra fark ettim ki, gölgede kalmak için hiç de fena bir yer değil. Babamın gölgesinde de ışıldarım.”

 

Ivanka Trump: Babamın gölgesinde de ışıldarım

 

Kariyer anlamında 10 yıldır babasının yanında. Hatta Trump’ın reality-show’u ‘Celebrity Apprentice/Çırak’ta jüri üyesi olarak bile yer aldı. Kardeşleri Eric ve Donald Jr. ile ‘Trump Organizasyonu’nun Başkan Yardımcısı’ olarak görev yapsa da Ivanka’nın ‘şirkette kimsenin olmadığı kadar yetki sahibi’ olduğu biliniyor.

2007’de New York Observer dergisinin sahibi ve emlak simsarı Jared Kushner’la ilişkisine başladı. Çift iki yıl sonra evlendi. Ivanka, Yahudi eşi ile aynı dinde olmayı seçti ve 2009’daki düğünü öncesi din değiştirdi. Çiftin Arabella (5),  Joseph (3) ve sekiz aylık olan Theodore adında üç çocukları var.

 

Ivanka Trump: Babamın gölgesinde de ışıldarım

 

”Mücevherler ve ışıltılı yaşam her zaman büyük tutkum oldu. Bu özelliğim babamdan kalma.” Bu cümleler Trump’ın hazırgiyim, ayakkabı, gözlük ve mücevherden oluşan kendi imparatoluğunun çıkış noktası. Trump, seçim kampanyaları sırasında çoğunlukla kendi tasarımlarını giydi ve ‘bedava’ reklam yapmakla suçlandı.

Yeri geldi, babasının gaflarını toplamak ona düştü. 2015’te ‘The View’ adlı programa katılan Donald Trump’ın “Eğer Ivanka kızım olmasaydı herhalde bir ilişkimiz olurdu” açıklamasını Marie Claire dergisine verdiği bir demeçte şöyle savuşturdu: “Bence bu sözleri insanları şoke etmek için söylüyor. Ve genç kadınlarla aşk yaşama  saplantısıyla da dalga geçiyor...”

 

Ivanka Trump: Babamın gölgesinde de ışıldarım

 

Aynı zamanda bir yaşam gurusu: ‘Çalışan kadınlar’ adlı bir organizasyonu başlatan Trump, kariyer, moda ve hayata dair tecrübelerini  web sitesinde paylaşıyor. Trump, bu paylaşımlarını 2017’de kitap haline getirecek.

Bu hafta Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Trump buluşmasında yer aldı.  Bu,  Amerika’nın yakın gelecekteki en önemli anlaşmalarının yeni patronu olduğu yönünde yorumlandı.

Yeni başkanın Türk-Amerikan ilişkileri için yeni bir fırsat olduğu söyleniyor... Acaba Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı telefon konuşmasından Ivanka Trump’ın Erdoğan’a olan hayranlığının sızdırılması tesadüf mü?

 

Güncellenme Tarihi : 20.11.2016 09:13

İLGİLİ HABERLER