Spor
  • 13.8.2009 00:00

'İYİ NİYETTEN UZAK BİR İDDİA!..'

Tolga Zengin'in "Sakatlığım geçene kadar ödemelerim yapılmasın" diye kulübe başvurması üzerine Fair-Play adayları arasında gösterilmesinin ardından ortaya atılan bu şok iddiaya Trabzonspor'dan gelen yanıt şöyle:

"Oyuncumuz Tolga Zengin’in özel yaşamı sırasında yaşadığı bir sakatlık nedeniyle kulübümüze başvurarak forma giymediği süreçte alması gereken ücretten feragat etmesi üzerine yaşanan gelişmeler tarafımızdan son derece anlamlı bulunmuştur. Oyuncumuzun bu davranışıyla Fair-Play Komisyonu tarafından Fair-Play ödülüne aday gösterilmesinin ardından ulusal yayın yapan bir spor gazetesinde iyi niyetten uzak bir haber kaleme alınmıştır.

Haberin yazım dili açısından bakıldığında tamamen dedikodulara bağlı olduğu apaçık ortada durduğu gerçeği gözlerden kaçmamaktadır. 'Trabzon’da bu haber kulaktan kulağa dolaşıyor, duyanlar inanmak istemiyor', cümlesinin yanı sıra haberin içerisinde olayın bir iddia olduğunun vurgulanması, yine hastane kayıtlarının farklı yönde ifadeler içerdiğinin yazılması söz konusu haberin adeta kendi kendini tekzip ettiği gerçeğini gözler önüne sererken, akıllara ister istemez farklı soruları da getiriyor.

Yaklaşık 10 ay önce gerçekleşen bir sakatlığın güncelliği geçtikten sonra, üstelik hastane raporları elimizdeyken farklı bir değerlendirme sonrasında gündeme taşınması, üstelik bir takım iddialara dayandırılması gazetecilik etiği açısından ne kadar doğrudur bunu kamuoyunun sağduyusuna bırakıyoruz.

Tolga Zengin’in Fair-Play’e adaylığı kurumla arasında yaşanan bir diyalog nedeniyle gerçekleşmişken bu süreci olumsuz yönde etkilemeye yönelik çabaların takımımızın lige iyi bir başlangıç yaptığı döneme rastlaması da manidardır. Bu vesileyle söz konusu iddiaları gündeme taşıyanları kınıyor, oyuncumuz Tolga Zengin’i jestinden dolayı bir kez daha takdirle karşılıyoruz"

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER