Gündem
  • 27.10.2021 19:22

İYİ Parti'de tek fire eski MHP'li vekil çıktı

İYİ Parti tezkereye 'evet' dedi ama bir fireyle... Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz 'hayır' dedi..

İYİ Parti, dün Meclis'te görüşülen tezkere için 'evet' oyu vereceğini açıklamıştı, oylamada da 'Evet' dedi ama bir fireyle... İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, tezkereye 'hayır' oyu verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Irak ve Suriye tezkeresine evet diyeceğini açıklamıştı. Ancak partisinden bir ismin tezkereye 'hayır' dediği ortaya çıktı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, sosyal medya hesabından tezkereye hayır oyu verdiğini açıkladı.

İYİ Parti tezkereye evet dedi ama bir fireyle... Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz hayır dedi

Tezkere konusunda İYİ Parti'nin Genel Başkan Yardımcıları düzeyinde fire vermesi İYİ Parti'nin grup toplantısı sonrasında Durmuş Yılmaz'a soruldu. Yılmaz, "Olabilir. Demokraside her şey mümkün. Yani herkesin aynı şeyi düşünmesi şart değil, bunu yaparsak ilerleriz. Serbest düşünmede ilerleme var, kalkınma var" dedi.

Durmuş Yılmaz, 'Partiden uyarı aldınız mı?' sorusuna da dikkat çeken bir yanıt verdi: "Ben siyasete başladığım İYİ Parti'de siyaseti bitireceğim. Bir sıkıntı yok."

YALAN SÖYLEDİ
Durmuş Yılmaz milletvin gözünün içerisine baka baka yalan söyledi. Siyasete İYİ Parti'den başladığını belirten Yılmaz, siyasete MHP'den başlamıştı..

18 Nisan 2006 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına atandı. Bu görevini, görev süresinin bittiği 13 Nisan 2011 tarihine kadar sürdürdü. Nisan 2011'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi başdanışmanlığı görevine atandı.

7 Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde MHP Uşak 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde tekrar MHP Uşak 1. sıra milletvekili adayı olduysa da seçilemedi.

2018 Türkiye genel seçimlerinde, İYİ Parti'den Ankara milletvekili seçildi. Deniz Baykal'ın en yaşlı üye olmasına rağmen sağlık sorunları gerekçesiyle özür beyan etmesi üzerine ikinci en yaşlı üye olarak meclisin geçici başkanı oldu

Peki İYİ Parti yönetimi, Durmuş Yılmaz'ın 'hayır' oyu vermesine ne diyor? O sorulara Yavuz Ali Ağıroğlu, HDP'nin 'hayır' oyu vereceğini açıklamasına rağmen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın yanlışlıkla 'evet' oyu verdiğini hatırlatıp yanıt verdi:
"Durmuş Bey hükümete kızgındır, kendi şahsi kararı öyle. Bir de Pervin Buldan 'evet' oyu için el kaldırınca öyle arada, ben de bu el kaldırınca ters tarafa düşeyim demiştir yani."

 

 

Güncellenme Tarihi : 27.10.2021 19:30

İLGİLİ HABERLER