Gündem
  • 31.3.2021 20:54

İYİ Partili Çıray: Teravih namazı bidattir!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, yaklaşan Ramazan ayında teravih namazı kılınacak olmasına karşı çıktı. Çıray yaptığı paylaşımda, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hiç teravih namazı kılmadığını ve teravihin sonradan ortaya çıkan bir ibadet olduğunu öne sürdü.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Ramazan ayı boyunca her gün 21.00 ila 05.00 arasında ve hafta sonlarının ise tamamında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre, teravih namazları ise gerekli tedbirler alınarak camilerde kılınabilecek.

İYİ Partili Çıray: Teravih namazı bidattır

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, teravih namazlarının kılınacak olmasına karşı çıktı.

Çıray yaptığı paylaşımda, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hiç teravih namazı kılmadığını ve teravih namazının sonradan ortaya çıkan bir ibadet olduğunu öne sürdü.

Çıray paylaşımında, "Allah (cc) Kur'an'ı Kerim'de kendisine nasıl ibadet edileceğini açıkça belirtmiştir. Peygamber efendimiz de hiç teravih kılmamış. Ancak, yalnız kendisine farz olan gece namazlarını kılmıştır. Gerisi bidattır." ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 31.3.2021 18:55

İLGİLİ HABERLER