Gündem
  • 10.1.2014 13:51

İzmir Adliyesi'nde gizli toplantı

Liman İşletmeleri’ne baskından bir hafta önce polislerin adliyede savcılarla gizli bir toplantı yaptığı ortaya çıktı. Ancak toplantıya Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ‘davet edilmedi’.

İSTANBUL’DA 17 Aralık’ta gerçekleştirilen derin operasyonun İzmir dalgasının planının, polisler ve savcıların adliyedeki sır toplantısında yapıldığı ortaya çıktı. Toplantı operasyondan bir hafta önce İzmir Adliyesi’nde mesai bitimine yakın bir zamanda gerçekleştirildi. Toplantıya soruşturmayı yürüten iki savcı ile görevlerinden alınan Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve Narkotik Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü Behzat Tuzcu’nun katıldığı öğrenildi.

İHBAR ÜÇ YIL ÖNCE YAPILMIŞ
İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele şubelerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, 3 yıl önce bir ihbarla başlayan ve o günden bu yana hiçbir işlem yapılmayan dosyadaki bel geleri savcılara verdi. 

TOPLANTI POLİS ŞEFİNDEN GİZLENDİ 
Toplantıda operasyonun başlangıç tarihinde karar kılındı. Operasyon için belirlenen tarih ise AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın seçim startı verdiği 7 Ocak olarak kararlaştırıldı. Toplantının en dikkat çeken yanı ise bir süre önce Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden tayin edilen ve şubede her işlemden bilgisi olması gereken Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Bahadır İçmeyiz’in davet edilmemesiydi! Yani operasyon müdürden gizlendi. KOM şubesindeki rütbeli 7 polis de toplantıda yer almadı. Gizemli toplantıdan sadece görevinden alınan İzmir eski Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın haberi olduğu öne sürüldü.

GAZETECİLERE: FLASH BELLEKLE GEL
Toplantıda alındığı iddia edilen kararlardan biri de soruşturma kapsamında gözaltına alınanların fotoğraflarının ve belgelerinin ertesi sabah bazı basın organlarına sızdırılması oldu. İddiaya göre İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin Yeşilyurt Semti’ndeki binasına çağrılan gazetecilerden bellekle gelmeleri istendi. Fotoğraf ve bilgi notları flash belleklere yüklenerek gazetecilere iade edildi.

AKŞAM

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:35

İLGİLİ HABERLER