Asayiş
  • 16.8.2015 11:21

İzmir’de 95 kaçak göçmen yakalandı

Edinilen bilgilere göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği görevlileri, İzmir genelinde yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine deniz yoluyla kaçmaya çalışan yabancı uyruklu göçmen şahıslar ile ilgili operasyon yaptı. Operasyonlar kapsamında, Aydın Çevre Yolu üzerinde minibüs içerisinde 3’ü kadın ile 16’sı çocuk toplam 51 Suriye uyruklu kaçak göçmen yakalandı. 33 adet can yeleği, üç adet pompa ve 13 adet şambrel can simidi ele geçirildi. Göçmenleri yasa dışı olarak yurt dışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşı S.E. isimli şüpheli şahıs ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Karabağlar ilçesi Yeşildere Yolu üzerinde ise, minibüs içerisinde 16 erkek, 9’u kadın ile 13’ü çocuk toplam 38 Suriye uyruklu kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca 33 adet can yeleği, 1 adet pompa ve 4 adet şambrel can simidi ele geçirildi. Göçmenleri yasa dışı olarak yurt dışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşları M.B., A.K., H.B., M.K. ve Suriye uyruklu A.Z. isimli beş şüpheli yakalandı. M.B., A.K., M.K. ve A.Z. isimli şahıslar çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken H.B. isimli şahıs ise serbest bırakıldı.

Çeşme ilçesinde de araç içerisinde 6 Suriye uyruklu kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca 6 adet can yeleği, 1 adet şişme bot, 1 adet bot motoru ve 5 litre yakıt ele geçirildi. Göçmenleri yasa dışı olarak yurt dışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşı Y.E. isimli şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:51

İLGİLİ HABERLER