Asayiş
  • 2.7.2009 00:05

İZMİR EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVE BAŞLADI VE HEMEN SPORA EL ATTI!

Son Emniyet Müdürleri atama kararnamesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Hüseyin Çapkın'ın yerine İzmir Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz yeni görevine başladı.


Ercüment Yılmaz'ı karşılamak için gelenler arasında göreve komiser yardımcısı olarak ilk başladığı yer olan İzmir'de görev yapan ve şimdi emekli olan iki bayan memurda hazır bulundu. Eski mesai arkadaşları ile karşılaşan Yılmaz sarılarak hasret giderdi.


İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz için İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde bir karşılama töreni düzenlendi. Törene Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve İlçe Emniyet Müdürleri katıldı. Kendisini karşılayan Emniyet Müdürleri ile tanışan Yılmaz daha sonra tören mangasını selamladı.

Emniyet Binası içinde bulunan makam odasında basın mensuplarını ağırlayan Ercüment Yılmaz burada kendisine sorulan soruları yanıtladı.

İzmirli olduğunu ve ilk görev yerinin de İzmir olduğunun altını çizen Ercüment Yılmaz;

"Mesleğe başladığımda ilk görev yerim İzmir'di. Komiser yardımcısı olarak göreve başladığım memleketime Emniyet Müdürü olarak tekrar atanmak nasip oldu" dedi.

Ankara'yı dünyanın en güvenilir başkenti olarak tanımlayan Ercüment Yılmaz; "Ben Ankara'yı huzurlu bir başkent olarak bıraktım ve İzmir'i de huzurlu bir kent olarak teslim aldım. Bu huzurun devam etmesi için, taş üstüne taş koyabilmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu bir bayrak devridir. Şimdi bu bayrağı biz devraldık ve en yukarı çekmek için çalışacağız" şeklinde konuştu.


Basın mensuplarının bazı kilit noktalardaki Emniyet Müdürlerinin İstanbul'a gideceği ve İzmir'de başarılı işlere imza atan Hüseyin Çapkın'ın uygulamaya koyduğu sistemin devam edip etmeyeceği konusunda ki sorulara ise net cevap veren Yılmaz,

"Gidecek arkadaşların yolu açık olsun. Ben dahil kimse vazgeçilmez değildir. Her birinin başarılı olmasını dilerim. Ben bütüne bakarım, İzmir'de uygulanan sistemi değiştirmek gibi bir düşüncemiz yok. Tamamen bilimsel verilerle çalışacağız. Görev yaptığımız yerlerde daha iyisini yapmak için uğraşırız. İzmir'de de bu böyle olacak" dedi.


İzmir takımlarından en az birini 1. ligde görmek istediğini belirten Yılmaz, "Hangi takım diye sormayın, bu koltuğa oturunca takım tutamazsınız. Ancak İzmir'in en az bir takımı mutlak 1. lige çıkmalıdır. Bunun için elimizden geleni yapmalıyız. Ben de 1970-71 sezonunda İzmirspor da forma giydim. İzmir'in mutlaka 1. ligde temsil edilmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER