Gündem
  • 29.4.2015 12:51

İzmir Kuş Cenneti'nden kareler

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) İzmir Şube Müdürlüğü ve İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) işbirliğinde 3-5 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “Yaban Hayatı” konulu foto-safari, Türkiye’nin farklı köşelerinden doğa ve kuş fotoğrafçılarını İzmir’de buluşturdu. Türü tehlike altındaki çok sayıda kuşa ev sahipliği yapan ve dünyanın sayılı sulak alanlarından İzmir Kuş Cenneti’nde 3 günlük foto safarinin ardından düzenlenen yarışma sonuçlandı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Fotomuhabiri ve doğa fotoğrafçısı Aykut Fırat, doğa fotoğrafçıları Okyay Bulut, Zafer Kurnuç, Serhat Tigrel, Ömer Furtun, gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Lütfü Dağtaş ile DMKP İzmir Müdürlüğü temsilcisi Elif Karabulut’tan oluşan Seçici Kurul, 119 fotoğraf arasından ilk 3 derece ile 7 mansiyon ve 15 sergilenmeye değer eserleri belirledi.

Değerlendirme sonucunda “Küçük Ak Balıkçıl” fotoğrafıyla Cahit Ağcal birinci, “Uzunbacak Kuşu” fotoğrafıyla Levent Özerbil ikinci, “Yeşilbaş Kuşu” fotoğrafıyla Onur Keskin üçüncü oldu. H. Çağlar Güngör, Murat Yılmaz, Göksel Alpaslan, Cahit Ağcal, Kadir Balcıner, Göksel Alpaslan, Sezai Göksu mansiyon ödülü aldı. Kumral Kepkep, M. Ali Öktem, Caner Şahin, Cahit Ağcal, Serkan Eğilmez, İbrahim Çanakçı, Mehmet Tığdemir, Bülent Öztürk, Selami Oral, Selami Oral, Selami Oral, H. Çağlar Güngör, Sezai Göksu, Levent Özerbil’in fotoğrafları ise sergilenmeye değer bulundu.

Foto-safari fotoğraflarından oluşan serginin tarihinin www.izmirkuscenneti.gov.tr internet adresinden duyurulacağı bildirildi.  

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:45

İLGİLİ HABERLER