Gündem
  • 21.6.2021 12:50

İzmir'de çeşmelerden lağım akıyor!.. Halk hastanelere koştu

:İzmir’de Gaziemir, Menderes ve Karabağlar ilçelerinde yaşanan şebeke suyu ile ilgili tat ve kokudaki değişim vatandaşların tepkisine neden olmuş, İZSU ise sağlığı tehlikeye atacak bir durum olmadığını savunarak tonlarca suyu sokaklara boşaltmıştı. Kısa süre içinde vatandaşlar hastanelere akın etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika haberi:İzmir'in bazı ilçelerinde şebeke suyundaki tat ve kokudaki kötü değişim vatandaşları endişelendirmiş ve tepkilere sebep olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri ise; "Tahtalı Barajı'nın suyunun arıtılarak kente verildiği Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kısa süreli bir teknik arıza meydana gelmiş, gereken müdahale hızla yapılarak sorun giderilmiştir. Gerekli numuneler alınarak, testler yapılmış ve insan sağlığına zarar verecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Klor oranındaki değişim nedeniyle gözlenen tat ve kokudaki farklılığın (tricloramine kaynaklı kokunun) giderilmesi için şebekedeki suyun tahliyesi gerektiğinden sorundan etkilenen Gaziemir bölgesinde 2 saat süreyle su kesintisi uygulanacaktır." açıklaması yapmıştı.

Ancak kısa süre içerisinde Buca'da çok sayıda vatandaş, içtikleri sudan rahatsızlandıkları iddiasıyla hastanelere akın etti. İzmirlilerin sıkıntı yaşadığı su konusu ile ilgili AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "CHP'li Büyükşehir Belediyesi; İzmir'i tümüyle hiçe sayacak boyutta bir duyarsızlık içinde! On binlerce insan gün boyu can havli içinde, 'Sularımız kokuyor!' isyanındayken; sosyal medyada infial yaşanırken; İZSU sadece bir cümlelik açıklamayla durumu geçiştiriyor! Şikâyetleri yerinde inceleyen yok! Cadde ve sokaklara akıtılan tonlarca suyun hesabını veren yok! Halkın karşısına çıkıp tatmin eden bir açıklama yapan hiç yok! Bu şehrin insanları; insan sağlığı bu kadar mı değersiz? Kabus gibi… Ve gerçekten sözün bittiği noktadayız." dedi.

KÖTÜ KOKU İÇME SULARIMIZA DA BULAŞTI

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise, "İzmir'de yıllardır kötü kokudan şikayetçiydik. Maalesef bugün o kötü koku içme sularımıza da bulaştı. İzmir, insan onuruna yaraşır bir yaşamı hak ediyor!" dedi.

EVLER DE KOKMAYA BAŞLADI

İzmir'de, başta Gaziemir olmak üzere Karabağlar ve Menderes ilçelerinde, içme suyunda yaşanan koku sorununa bir tepki de AK Parti İzmir İl Yerel Yönetimler Başkanı İsmail Çiftcioğlu'dan tepki geldi. Çiftçioğlu, "İzmir'de trafik felç, körfez kokuyor; bunlar yetmezmiş gibi evlerdeki musluklardan akan su da kokmaya başladı. Gaziemir, Menderes, Karabağlar'da kirlilik ve koku şikayetlerinin ardından birçok bölgede sular kesildi. Hani İZSU'nun altyapısı yenilenmişti? Bu ne bitmez beceriksizlik!" dedi.

VATANDAŞ HASTANELERE KOŞTU

Şebeke suyundaki pis koku ve tat bozukluğu Gaziemir, Karabağlar ve Menderes ilçelerinde yaşayan vatandaşlar olmak üzere kent genelinde tedirginliğe neden oldu. Buca ilçesinde aralarında çocuk ve bebeklerinde olduğu çok sayıda vatandaş, içtikleri sudan fenalaştıkları iddiası ile hastanelere başvurdu. Mide bulantısı ve baş dönmesi gibi şikayetlerle acil servislere giden vatandaşlar tedavi altına alındı.

RESMEN LAĞIM KOKUYORDU

Gaziemir'de oturan İsmet Korkmaz isimli vatandaş musluktan akan suyun resmen lağım koktuğunu öne sürdü. İZSU Yetkililerine ulaşmaya çalıştıklarını fakat kimseden bilgi alamadıklarını belirten Korkmaz şunları söyledi; "Sabah namazı için erken kalktım. Abdest almak için musluğu açtığımda çeşmeden su ile birlikte kuvvetli bir lağım kokusu geldi. Ne olduğunu şaşırdık. İZSU yetkililerine ulaşmaya, bilgi almaya çalıştık ama kimseye ulaşamadık. Bizi arayan bilgi veren de olmadı. Yemek yaparken aynı sudan tencereye de koymuştum. Fakat kokudan ötürü yemeği de yemeden atmak zorunda kaldık. Musluktan gelen pis koku resmen lağım kokusu idi. Sonra sularımız kesildi. Çeşmeden su içmeye korkar olduk. Şu an normal akıyor. Yetkililerden açıklama bekliyoruz. " dedi.

SABAH GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 21.6.2021 12:58

İLGİLİ HABERLER