Gündem
  • 30.8.2014 17:19

İzmir'de CHP'den alternatif 30 Ağustos

Anıta çelenk bırakan CHP İl Başkanı Ali Engin "Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Tayyip Erdoğan'ın tebaası ve kulları değiliz" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda resmi törenlerden sonra saat 14.50'de toplanan 100 CHP'li yönetici ve partili alternatif tören yaptı. Törene İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu yeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın örgütleri ve gençlik kollarının yöneticileri ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra İl Başkanı Ali Engin, Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

CHP İl Başkanı Ali Engin törende yaptığı konuşmada son yıllarda resmi kutlamalardaki kısıtlamalara tepki gösterdi. Engin "30 Ağustos Zafer Bayramı, ülkemizin kuruluşu ve kurtuluşu anlamında çok önemli bir gündür. İzmir'de kuruluşu ve kurtuluşunu gerçekleştiren Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına, bu zaferde emeği olan herkese minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Tayyip Erdoğan'ın tebaası ve kulları değiliz. Mustafa Kemal'in yoldaşlarıyız. Bu hep böyle devam edecek. Bunun hep savunucusu olacağız. AKP'nin 3 yıldır milli bayramları küçültme ve itibarsızlaştırma çabasına karşı, il örgütü olarak bayramları coşku ve heyecanla kutlayacağız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise, "Bugün Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlandığı gün. Bugün hiçbir zaman umudu yitirmeyeceğimizin en büyük mesajıdır. Bu büyük zaferi dahi tartışmaya açtılar. Bunu yapacak kadar ileri gittiler. Bu millet vicdan sahibidir. Kimsenin gücü bu milleti Atatürk ilke ve inkılaplarından koparmaya yetmeyecektir. 30 Ağustos'u örnek alıp daha nice mücadelelere devam edeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından tören sona erdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:12

İLGİLİ HABERLER