Asayiş
  • 7.6.2013 23:32

İzmir'de fuhuş operasyonu

12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve  "fuhuşa teşvik" suçlamalarıyla yargılanan tutuklu sanık Güngör Şahbaz, "suç örgütünün yöneticisi olmak"  ve "fuhuşa teşvik" suçlarından tutuklu sanıklar Nihat Atılgan, Fırat Çolak, Gürkan Adıyaman, Hakan Günel, "suç örgütüne üye olmak" ve ""fuhuşa teşvik" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Mehmet Uğur Saraç, başka bir suçtan tutuklu sanık Ferhat Kilimcigöldelioğlu, tutuksuz sanıkların bir kısmı ve sanık avukatları hazır bulundu.

Duruşmaya, müştekiler Moldova uyruklu Parascavio Cojucari, Kırgızistan uyruklu Shakhnoza Khodzhimatova, Ukrayna uyruklu Ganna Chabanets ve Iryno Vyeshko ise katılmadı.

Sanık Güngör Şahbaz, hiçbir örgüt kurmadığını, sanıklardan sadece 2-3 kişiyi tanıdığını, diğerlerini daha önce hiç görmediğini savunarak tahliyesini talep etti.

Sanık Nihat Atılgan, örgüt üyesi ya da yönetici olmadığını belirterek, "Bu, İzmir polisinin fuhuş yapanlara karşı kurduğu bir senaryo. Fuhuşa aracılık ettim, ama kendi başıma yaptım, örgütle hiç alakam yok. Güngör Şahbaz'la dışarıdayken hasımdık, nasıl benim liderim olur? Aynı şeyleri yapan, aynı maddelerden yargılanan diğer sanıklar dışarıda, biz içerideyiz. Adaletin eşit uygulanmasını ve tahliyemi istiyorum" dedi.

Diğer tutuklu sanıklar da fuhuşa aracılık yaptıklarını ancak bunu bir örgüte bağlı olmaksızın yaptıklarını söyleyerek suçlamaları reddettiler.

Sanık avukatları, mahkemenin Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesi ile görevli olduğunu, ancak ortada bir örgütün bulunmadığını savunarak, görevsizlik kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen sanıkların zorla getirilmesine, görevsizlik talebinin reddine, 6 tutuklu sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğinin, gelen ihbarlar üzerine 2011-2012 yıllarında düzenlediği fuhuş operasyonu sonrasında yürütülen soruşturmanın derinleştirilmesiyle, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma dosyasını iki dosya şeklinde ayrılmasına karar vermiş, dosyanın biri hakkında iddianame hazırlayan TMK 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç, 49'u muvazzaf 79'u tutuklu 357 sanığın yargılandığı "Gizli bilgi ve belge bulundurma" davasını açmıştı. Cumhuriyet Savcısı Uğur Hadimli ise diğer dosya hakkında hazırladığı iddianamede, sanık Güngör Şahbaz liderliğinde fuhuş suçuna yönelik örgüt kurulduğunu, yöneticilerinin talimatlarıyla özellikle yurt dışından getirilen kadınların fuhşa sürüklendiğini, karşı gelen kadınlara örgüt üyeleri tarafından şiddet ve tehdit uygulandığını belirterek ağır ceza mahkemesinde dava açmıştı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:38

İLGİLİ HABERLER