Gündem
  • 30.5.2013 12:25

İzmir'in ortasında Suriyeli dramı

İZMİR’in Basmane Semti'nde, ülkelerindeki iç savaştan kaçıp, elektriği olmayan, suyu akmayan evlerde yaşam mücadelesi veren Suriyeli aileler, karınlarını doyurmak için yemek dağıtan aracın yolunu gözlüyor.

Suriyeliler için en büyük sorun ise iş ve karınlarını doyurmak oluyor. Kadınlar köşe başlarında, ellerindeki kaplarla, önce çocuklarının kalırsa kendi karınlarını doyurmak için, hayır amaçlı yemek dağıtan aracın yolunu gözlüyor. Yemek aracı mahalleye girer girmez, başta kadınlar olmak üzere Suriyeliler, ellerindeki boş yoğurt kaplarına yemek, naylon poşetlere de ekmek alabilmek için çocuklarla birlikte sıraya giriyor. Yemek aracındaki görevlilerin koyduğu bir kap çorba ve pilavı alabilmek için bekleyen çocuklar arasında zaman zaman tartışmalar da çıkıyor.

Dört çocuk babası Muhammed Ahmet Gonci, elindeki bir kap çorbayı göstererek, "6 kişilik bir aile bu çorbayla karnını nasıl doyurur? Çoğu zaman eşim ve ben bir kaşık bile almadan çocuklarımıza yediriyoruz. Üstelik bu yemek buradaki Suriyeliler için veriliyor ancak Türkler de gelip alıyor" dedi.

İnşaat başta olmak üzere günlük işlerde çalışan Suriyeliler'in durumu diğerlerine göre daha iyi. İş bulamayanlar ise gelecek yardımları bekliyor. Aileler, paraları olmadığı için, hastalanan çocukların tedavilerini yaptıramıyor. Kısıtlı bütçeleriyle Suriyeliler'in karınlarını doyurmaya çalışan çevredeki bir yardım vakfının görevlileri de "Sebzeleri gidip halden topluyoruz. Her geçen gün buradakilerin sayıları artıyor. Yemek yetmiyor. Hayırseverlerden destek bekliyoruz" diyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:54

İLGİLİ HABERLER