Asayiş
  • 10.9.2013 09:24

İznik'te 2 bin kişi yürüdü

BURSA'nın İznik İlçesi'nde pazar akşamı meydana gelen olayların ardından 2 bin kişi bu akşam da taziye evinden güvenlik çemberindeki Romanların yaşadığı mahalleye yürüdü.

 

TAZİYE EVİNE GİTTİLER

İznik'te geçen cumartesi günü 26 yaşındaki Zeki Dursun, öldürülmesi ile başlayan gerginlik sürüyor. Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, ilçe emniyet müdürlüğünden gelişmeleri takip etti. Bu gece tekrar toplanan kalabalık bir grup Romanların yaşadığı mahallelere gitmemeleri konusunda iknaya çalışan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Tuna, Kaymakam Hüseyin Karameşe ve İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak ile birlikte grubu taziye evine yönlendirdi. Burada ölen Zekeriya Dursun'un babası Hasan Dursun'u ziyaret eden kalabalık, okunan Kuran'ın ardından Romanların oturduğu Yenişehir Kapı'ya doğru yürüyüşe geçti.

BAŞKANI PROTESTO ETTİLER

Romanların oturduğu alana doğru yürüyüşe geçen kalabalık grup, yetkililere taşkınlık yapmayacaklarının sözünü verdi. Cinayeti protesto eden grup, çevik kuvvet ekiplerinin önünde durarak, Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz'ı alana çağırdı. Grup, "Başkan uyuma gencine sahip çık" 3 Gündür memleket ayakta sen neredesin" sloganları attı. Grup içerisinden çıkan sözcüler, zaman zaman Çevik Kuvvet Şube Amiri Rıza Elmas, ile dialog kurarak, Belediye Başkanı Eryılmaz'ın alana gelmesini istediler.

BELEDİYE BAŞKANI ALANA GELDİ

Öfkeli grubun protestolarının ardından alana gelen Başkan Kadri Eryılmaz, kalabalığın arasına girdi. Grup, Eryılmaz'a, "Memleket 3 gündür ayakta sen yoksun. Bu kadar önemli ne işin vardı. Cenaze evine taziye ziyaretine gelmedin. Biz senin vatandaşın değiliz. Al Romanlar senin vatandaşın olsun. Sana hangi derdimizi anlatalım ki, hangisini çözdün" diye eleştiride bulundular. Bu arada alanda sara krizi geçiren bir genç yere düşünce kısa süreli panik yaşandı. Olay yerine ambulans çağırıldı.

Belediye Başkanı Eryılmaz, gruba "Geriye dönerek birlikte yürüyelim" çağrısında bulundu. Bu çağrıya uyan grup, belediye çay bahçesine yöneldi. Burada ölen gencin dayısı Kamil Dursun ile görüşen Emniyet Müdür Yardımcısı Tuna, itidal çağrısında bulundu. Dursun, Emniyet Müdür Yardımcısı Tuna ve İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak'a "Romanların ilçeyi terketmelerini ve bu konuda kendilerine söz verilmesini" istedi. Tuna, "Dursun'a şu anda akıllıca bir formül üretmeye çalışıyoruz. Devlet bir tane, belediye başkanı da, kaymakamı da, emniyeti de devlet bir tane. Bu olayların üzerinde daha fazla durmanın bir anlamı yok. Mesajlarınızı verdiğinizi, bu mesajların da bizler vasıtasıyla en üstte bulunan yetkililere iletileceğinin sözünü veriyorum" dedi. Kalabalık bu söz üzerine sessizce dağıldı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:09

İLGİLİ HABERLER