Asayiş
  • 26.6.2014 18:01

Jandarma aracında cinayetin cezası belli oldu

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Giresun'da tutuklu bulunan sanık Cafer Güzel telekonferans sistemiyle katıldı. Güzel'in tutuksuz yargılanan eski eşi Güllü Güzel ile tutuksuz yargılanan jandarma timinde görevli astsubay Nadir Kutlu duruşmaya gelmedi.

DNA TESTİNDE ÇOCUĞUN MAKTUL GÖRMÜŞ'TEN OLDUĞU BELİRLENDİ

Duruşmada, olayın olduğu 2010 yılında Oktay Güzel ile evli olan ancak daha sonra boşanan Zeynep Güzel’in çocuğunun maktul Özkan Görmüş’ten olduğuna ilişkin DNA testi okundu. Cumhuriyet Savcısı, Astsubay Nadir Kutlu’nun üstlerinden aldığı emri yerine getirdiğini söyledi, bir ihmalinin olup olmadığına dair yeterli bilgi ve belge olmaması nedeniyle beraatını, Güllü Güzel’ in cezalandırılmasını, katil zanlısı Cafer Güzel’in Özkan Görmüş’ü haksız tahrik altında öldürdüğünün anlaşılması nedeniyle cezasında indirime gidilmesini istedi.

DNA TESTİ CEZAYI 14 YILA İNDİRDİ

Cafer Güzel’i 'Kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, Özkan Görmüş’ü DNA testi sonrasında haksız tahrik altında öldürdüğünün anlaşılması nedeniyle cezayı 14 yıla indirdi, iyi halini gözönüne alarak cezayı 11 yıl 8 ay hapis olarak belirledi. Jandarma Astsubay Nadir Kutlu’nun olayda bir ihmalinin olmadığına hükmeden ve beraatına karar veren mahkeme heyeti, Güllü Güzel’ i, 'tehdit', 'hakaret' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırdı, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, Kürtün’ün Taşlıca Köyü'nde 17 Eylül 2010 tarihinde meydana geldi. Cuma namazı için babası Eyüp Görmüş ile birlikte camiye giden Özkan Görmüş'ün yolu Merkez Mahallesi'nde, aralarında husumet bulunan Güzel ailesi mensuplarınca kesildi. Babasıyla birlikte aracı bırakıp kaçan Özkan Görmüş, jandarmadan yardım istedi. Özkan Görmüş ile kardeşleri Özgür ve Kibar Görmüş, gelen jandarma aracına binerek Taşlıca Köyü Merkez Mahallesi'ne gitti. Ancak jandarma aracının mahalleye gelmesinin ardından Güzel ailesi aracın çevresini sardı. Taş ve sopalarla saldıran grup Özgür Görmüş'ü araçtan çıkartıp dövdü. Cafer Güzel ise tabancayla ateş ederek jandarma aracındaki Özkan Görmüş'ü vurduktan sonra kaçtı. 4 kurşunla yaralanan Özkan Görmüş, kaldırıldığı Kürtün Devlet Hastanesi'nde öldü. Cafer Güzel, oğulları Fikret, Oktay, Tekin Güzel ve kızı Hamide Yiğit ile eşi Güllü Güzel, olaydan iki gün sonra Giresun’un Tirebolu İlçesi'nde gözaltına alındı. Cafer Güzel, oğulları ve kızı Torul'da çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı ve Gümüşhane E Tipi cezaevine konuldu. Eşi Güllü Güzel ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cinayet zanlısı tutuklu sanık Cafer Güzel hakkında, 'Haksız tahrik altında tasarlayarak adam öldürme ve ruhsatsız silah taşıma', oğulları Fikret, Oktay, Tekin Güzel ve kızı Hamide Yigit ile Güllü Güzel hakkında da, “Haksız tahrik altında tasarlayarak adam öldürme suçuna yardım etmek ve kolluk kuvvetlerine görevi yaptırmamak için direnmek, hakaret, yaralama ve tehdit”, Jandarma aracında görevli Astsubay Nadir Kutlu ve emrindeki erler Ramazan Kazan, Ercan Güneş ile Emrah Arık hakkında da, “görevi ihmal” suçlamasıyla dava açıldı. Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2'nci duruşmasında Cafer Güzel'in oğulları ve kızı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

CAFER GÜZEL'E 26 YIL 2 AY HAPİS VERİLMİŞTİ

Yaklaşık 2 yıl süren davada, tutuklu sanık Cafer Güzel 26 yıl 2 ay hapis ve 2 bin lira para cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanıklardan Oktay Güzel'i, 'tehdit' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçundan 3 yıl 5 ay hapis cezası ve 'hakaret' suçundan da 860 lira para cezasına çarptıran mahkeme, Tekin ve Fikret Güzel ile Hamide Yiğit hakkında da, 'tehdit', 'hakaret' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 4’er yıl 8’er ay hapis ve bin 700 ile 3 bin lira arasında değişen para cezalarına hükmetti. Mahkeme, Cafer Güzel’in işe Güllü Güzel hakkında ise beraat kararı verdi. Tutuksuz yargılanan jandarma timinde görevli Astsubay Nadir Kutlu hakkında görevi ihmal suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına hükmeden heyet, cezayı 7 bin 875 lira para cezasına çevirdi. Jandarma erler Ercan Güneş, Emrah Arık ve Ramazan Kazan hakkında ise beraat kararı verildikten sonra dava dosyası Yargıtay'a gönderildi.

YARGITAY BOZDU

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Cafer Güzel hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmaması, beraat etmesi gereken Astsubay Nadir Kutlu'ya ceza verilmesi, ceza alması gereken Güllü Güzel'in beraatına hükmedilmesi nedeniyle mahkemenin kararını bozarak dava dosyasını Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.

Hayati YALÇIN/GÜMÜŞHANE, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:51

İLGİLİ HABERLER