Gündem
  • 27.8.2017 00:55

Jandarma asayiş komutanından sürücülere uyarı

Ankara'daki  bir uygulama noktasını ziyaret eden Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı  Tümgeneral Güney, sürücülere güvenli sürüş uyarısında bulundu.

Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral  Fuat Güney, Ankara'daki bir uygulama noktasını ziyaret ederek, sürücüleri güvenli  sürüş konusunda uyardı.

Bayram tatilinin 10 güne çıkmasının ardından denetimlerini sıklaştıran  jandarma ekiplerinin uygulama noktalarından birine gelen Tümgeneral Güney, burada  görev yapan ekiplerle ve sürücülerle bayramlaştı.

Tümgeneral Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşan 10 günlük  Kurban Bayramı tatili süresince, vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat  etmeleri için karadan ve havadan denetimlerin sıklaştırıldığını belirterek,  denetimlerin amacının sürücülerden kaynaklı hataların en aza indirilmesi olduğunu  ifade etti.

Sloganlarının "Frene değil, kurala güven" olduğunu aktaran Güney,  vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için görev  yaptıklarını, alınan önlemlerin sürdürüleceğini söyledi.

Tümgeneral Güney, genel asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ve terör  örgütlerinin muhtemel eylemlerinin engellenmesi amacıyla önleyici ve caydırıcı  tedbirlerin alınması kapsamında Jandarma Genel Komutanlığının ve Emniyet Genel  Müdürlüğünün İçişleri Bakanlığı koordinesinde terör örgütlerine ve trafik  canavarlarına savaş açtıklarını belirtti.

"Görevimiz vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak"

Yakınlarına bir an önce kavuşmak isteyenlerin trafikte acele ettiğini  ancak bayram gibi güzel ve anlamlı günlerde acı yaşanmaması için trafik  kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayan Güney, "Sürücü, yaya ve yolcuların  trafik sistemi içinde dikkatli, duyarlı ve kurallara uygun davranmaları önem  kazanıyor. Bizlerin başlıca görevi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini  sağlamaktır. Bayramı kendimize ve sevdiklerimize zehir etmeyelim, kurallara  uyalım. İnanıyorum ki biz bu bayram bu trafik canavarını yeneceğiz." dedi.

Tümgeneral Güney, uygulama noktasında çevrilen bazı araçların  sürücülerine, "Frene değil, kurala güven" sloganı yazılı el ilanı vererek,  emniyet kemerinin ve kuralların önemini anlattı ve güvenli sürüş uyarısında  bulundu.

Tümgeneral Fuat Güney, bazı sürücülerin ve uygulama noktasındaki  jandarma ekiplerinin bayramlarını kutladı.

Güncellenme Tarihi : 27.8.2017 00:28

İLGİLİ HABERLER