Gündem
  • 3.4.2008 09:10

JANDARMA MECLİS’E BİLGİ VERMEDİ

Komisyon geçtiğimiz günlerde dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz’ün de aralarında bulunduğu 5 askerin bilgisine başvurmak üzere çağrı çıkarmıştı.
Ancak Öz komisyona bilgi vermeye gelmeyince, Komisyon Başkanı Ocakden yazılı açıklama yaparak, 27 Mart 2008’de İçişleri Bakanlığına yazı göndererek, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Astsubay Başçavuş Hüseyin Yılmaz, Jandarma Uzman Çavuş Hacı Ömer Ünalır, Jandarma Başçavuş Cevat Eser ile Bursa İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Yüzbaşı Metin Yılmaz ve Bursa İl Jandarma Bölge Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Albay Ali Öz’ü, bilgi vermek üzere 2 Nisan 2008 tarihinde komisyona davet ettiğini anımsattı. Ocakden, yazının konunun aciliyeti nedeniyle aynı zamanda faksla da bakanlığa iletildiğini ifade etti.

Tutanak tutturdu

Ocakden, komisyonun bu talebi üzerine, İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığının, önceki gün Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesine bir yazı gönderdiğini, adı geçenlerin, dün itibariyle komisyonda hazır bulunmasının istendiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı’nın bu yazısının da bilgi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı’na da iletildiğini bildiren Ocakden, kendisinin başkanlığında dün sabah toplanan alt komisyonda, davetlilerin toplantıya katılmaması üzerine, bu durumu bir tutanakla tespit ettiğini ifade etti. Alt Komisyon Başkanı Ocakden, adı geçen kişilerin komisyonda dinlenmesi için İçişleri Bakanlığı’na yeniden yazı yazılacağını belirtti.

(VATAN)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:45

İLGİLİ HABERLER